Ticker

6/recent/ticker-posts

Diyanet, Kuran-ı Kerim yakmayı 120 ülkede yargıya taşıyacak

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç’te Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan düşmanlığı 120 ülkedeki başkanlık birimleri aracılığıyla yargıya taşıyacaklarını açıkladı.



Erbaş, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda gündemi değerlendirdi. Erbaş, İsveç’teki Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırıya ilişkin şunları söyledi: “Avrupa’da hukuka ve insan haklarına inanan tüm entelektüellerin, akademisyenlerin, aktivistlerin, STK’ların, medyanın ve aklı selim tüm insanların kutsallara yapılan bu saldırıya tepki göstermesi ve inisiyatif alması gerektiğini düşünüyorum... Aksi halde söz konusu kişi, grup ve kurumlar, Müslümanlar ve tüm dünya halkları nezdinde inandırıcılığını yitirecektir. (Bu eylemin nedeni) Türkiye’nin, İsveç’in NATO’ya girmesine engel olmasını bir şekilde gündemde tutmak ya Türkiye’yi bu düşüncesinden vazgeçirme yönünde bir hareket ya da İsveç’in NATO’ya girmesini istemeyen kesimlerin destekledikleri bir provokasyon olabilir. Ne amaçla yapılırsa yapılsın kınanması, lanetlenmesi gerekir.”

Erbaş, konuyla ilgili ne gibi girişimleri olacağı sorusu üzerine, “Çeşitli kesimlerin temsilcilerine bir mektupla ulaşacağız. Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin Diyanet İşleri başkanları veya Din İşleri bakanları ile çevrim içi bir toplantıyı planlıyoruz. Burada sadece İsveç’teki menfur Kuran yakma işine değil, onu merkeze alarak Avrupa’daki İslamofobik hareketlere tepkimizi göstermeye gayret edeceğiz... 120 ülkede başkanlığımızın ataşelikleri, müşavirlikleri var. Bu ülkeler nezdinde mahkemelere başvurma şeklinde bir eylememiz olacak inşallah.” Erbaş, başörtüsü konusundaki düzenlemeye destek vererek, “Anayasal garantiye alınmasının hiçbir şekilde başörtüsü özgürlüğüne dokunulmaması konusunda çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu. “Temel hak ve özgürlüklerin referanduma sunulma olasılığına” ilişkin değerlendirmesi de sorulan Erbaş, “İnşallah referanduma sunulmaz diye düşünüyorum” dedi. Öte yandan Erbaş, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada da, bugün İsveç’teki Türk Büyükelçiliği’nin önünde Kuran-ı Kerim’e saygı programı yapılacağını söyledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar