Ticker

6/recent/ticker-posts

BAE Savunma Bakanlığı'ndan Türkiye depremiyle ilgili acil açıklama

 


BAE Savunma Bakanlığı Müşterek Harekat Komutanlığı, yıkıcı depremin ardından Türkiye'de düzenlenen "The Gallant Knight 2" Harekatı'na katılan İçişleri Bakanlığı arama kurtarma ekibinin operasyonlarına son verdiğini duyurdu.


Bu, Türkiye Acil Durum ve Afet Yönetimi Teşkilatı'nın (AFAD) Türkiye'deki arama kurtarma operasyonlarının sona erdiğini duyurmasının ardından geldi.


Körfez medyasının haberine göre, BAE'li arama kurtarma ekibi, Türkiye'de yürüttüğü arama kurtarma operasyonlarında aralıksız 14 iş gününün ardından 20 Şubat 2023 Pazartesi gününden itibaren yurda dönüş işlemlerine başlıyor. BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın direktifleri altında gerçekleştirilen "Cesur Şövalye 2" Operasyonu.


Afet Müdahale Genel Müdürü, Türk hükümeti adına, müdahale hızı ve çok zor bir zamanda hayat kurtarmadaki büyük yardım için Emirlik ekibine şükranlarını ve ekibin profesyonelliği için içten takdirini iletti. Türk takımlarını desteklemeye içten bağlılık.


BAE arama kurtarma ekibi, Türk hükümetinin arama kurtarma operasyonlarının sona erdiğini açıklamasının ardından Türkiye'den ayrılan son uluslararası sınıflandırılmış ekip oldu.BAE İçişleri Bakanlığı arama kurtarma ekibi, en zor 3 bölgede hayatta kalanları aradı. 

Türkiye'de meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kahramanmaraş ili oldu.


Ekip 10 kişiyi kurtarmayı ve 26 cesedi kurtarmayı başardı ve hayatta kalanları çıkarmak için yapılan operasyonlar sırasında en yüksek güvenlik ve güvenlik standartlarını uygulamaya istekliydi ve binaların enkazı yüksek bir profesyonellik ile ele alındı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar