Ticker

6/recent/ticker-posts

Enflasyon yüzde 57,68 ile son 11 ayın en düşük seviyesinde

 Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de enflasyonun 11 ayın en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı.


Türkiye İstatistik Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Ocak ayında enflasyonun aylık bazda yüzde 6,65 azaldığı, yıllık enflasyonun ise yüzde 57,68 olduğu belirtildi.


Ocak ayı yıllık enflasyon oranı, son 11 ayda kaydedilen oranlara göre en düşük seviyededir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetin Kaya, önümüzdeki iki yıl olan 2019-2020 döneminde ülkedeki enflasyon oranlarında düşüş bekliyor.

Çetin Kaya, bu yıl dördüncü enflasyon raporunun açıklandığı sırada yaptığı konuşmada, enflasyonun bu yıl sonunda yüzde 23,4'e ulaşmasını, 2019'da yüzde 15,2'de ve 2020'de yüzde 9,3'te istikrar kazanmasını beklediğini söyledi.

Çetin Kaya, Merkez Bankası'nın sıkı maliye politikası izleyerek geçtiğimiz Eylül ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeni ekonomik programa olumlu katkı yapacağını sözlerine ekledi.

Sıkı maliye politikalarının çerçevesinin vergileri artırmaktan değil, harcamaları kısmaktan ve fiyat istikrarını sağlamaktan geçtiğini vurguladı.

Küresel ekonomideki büyümenin, gelişmiş ülkelerdeki mali politikaların, petrol ve gıda fiyatlarının enflasyon oranlarının belirlenmesinde önemli rol oynadığına dikkat çekti.

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını ve enflasyon oranlarını korumak için elindeki tüm önlemleri kullanacağını vurguladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar