Ticker

6/recent/ticker-posts

HAVELSAN'dan BAE merkezli IGG ile iş birliği

 


Uploading: 823960 of 823960 bytes uploaded.



Türk savunma sanayi kuruluşu HAVELSAN, sahip olduğu yeteneklerle Birleşik Arap Emirlikleri'nde sorumluluk almaya hazırlanıyor.


IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı ile NAVDEX Deniz Savunma ve Deniz Güvenliği Etkinliği Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlendi.


HAVELSAN, her iki organizasyona da katılarak, başta insansız sistemler, su üstü muharebe yönetim sistemleri olmak üzere "dijital bütünlük" kavramını oluşturan bir dizi çözüm sergiledi.


Şirket, Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren ve çeşitli alanlarda işbirliği öngören International Golden Group (IGG) ile mutabakat zaptı imzaladı.


HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar yaptığı açıklamada, fuara çok sayıda heyetin katıldığını ve Türkiye'den çok sayıda firmanın fuarda yer aldığını söyledi.


HAVELSAN'ın bu yıl ilk kez IGG iş birliği ile ürünlerini sergilemeye başladıklarını belirten Nacar, bu anlamda bir de mutabakat zaptı imzaladıklarını ifade etti.


Daha önceki yıllarda NAVDEX'e katıldıklarını belirten Nacar, bu yıl NAVDEX'in yanı sıra IDEX'te de yer aldıklarını kaydetti.


Nacar, ülkedeki iş birliği olanaklarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:


"-Bize çok açık olduklarını ve çok sayıda iş imkanı olduğunu görüyoruz. Yürüttüğümüz müzakereleri 2023 yılında sözleşmeye çevirerek sonuçlandırmayı umuyoruz. Bu konuda çok umutluyuz.


- Simülatör ürünlerimiz, paraşüt simülatörümüz, atış poligonlarımız ve insansız sistemlerimiz ile ilgili iş birliği protokolü imzaladık. İşbirliği, bunların burada satılması ve gerektiğinde büyük satışlarda yerel olarak bakım ve entegrasyon çalışmalarının yapılması gibi konuları kapsıyor.


- Genel olarak HAVELSAN'ın geliştirdiği ürünler kapsamında anlaşma imzaladık. Deniz Muharebe Yönetim Sistemleri konusunda da birlikte hareket ettiğimiz konular var. Bunu proje bazında sürdürüyoruz."-

Yorum Gönder

0 Yorumlar