Ticker

6/recent/ticker-posts

Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Türkiye'de depremden etkilenen bölgeleri ziyarete geldi

 Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, bugün Türkiye'nin Kahramanmaraş kentinde depremden etkilenen bir dizi bölgeyi ziyaret etti.

Türk yetkililerden yardım çalışmalarındaki gelişmeleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin depremin yansımalarıyla mücadele çabalarını ve çeşitli düzeylerde uluslararası desteğini öğrendi.


Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, BAE'nin, Devlet Başkanı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın direktifleri altında, dost canlısı Türk halkının yanında olmaya ve bu kişilerin rahatlaması için gerekli desteği ve yardımı sağlamaya istekli olduğunu doğruladı. Bu insani felaketten etkilenenler, bu acil durum çilesinin üstesinden gelebilsinler.


Türkiye'de meydana gelen yıkıcı deprem sonucunda dost Türk halkına ve kurbanların ailelerine en içten taziyelerini ve başsağlığı dileklerini ilettiler.


 "The Gallant Knight / 2" Harekatı çerçevesinde görevlerini yürüten Emirlik Arama Kurtarma Ekibinin Türkiye'deki karargahını da ziyaret etti.


Emirlik Arama Kurtarma Ekibi karargahına yapılan ziyarette, Savunma Bakanlığı Müşterek Harekat Komutanlığı Gelişmiş Komuta Timi Komutanı Albay Pilot Nayef Ahmed Al Hosani ve ekip üyeleri tarafından kabul edildi.


Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Kahramanmaraş bölgesinde Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de bir araya gelerek BAE'nin bu zor koşullarda dost Türkiye Cumhuriyeti'ne verdiği desteği vurguladı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar