Ticker

6/recent/ticker-posts

Bir anket, ikinci tura kalırsa seçimin galibini tahmin

 GENAR Araştırma'nın sahibi İhsan Aktaş, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'ikinci tur' olması durumunda Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ın önde olduğunu belirtti.



Genar Araştırma, Mart ayında yaptığı bir ankette halka "Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa oyunuzu kime verirsiniz?" .

Katılımcıların yüzde 52,3 oyla Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiklerini sözlerine ekledi.

Oyların yüzde 47,7'sini alan Ümmet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise katılımcıların seçtiğini sözlerine ekledi.

Medya kuruluşları, Şubat ayında Türkiye'de yaklaşan seçimlere ilişkin beklentiler hakkında yapılan 7 farklı kamuoyu yoklamasının ortalamasını Salı günü yayınlamıştı.



Anket ortalamasına göre yüzde 34,3 ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin birinci, ardından yüzde 25,3 ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ikinci sırada yer aldığını söyledi.

 
İyi Parti'nin yüzde 13,5, Halkların Demokratik Partisi'nin yüzde 10,3 ve MHP'nin yüzde 6,9'da kaldığını sözlerine ekledi.

  14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım sürerken, anket şirketlerinin araştırma sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar