Ticker

6/recent/ticker-posts

Hataylı esnaf çöken dükkanının enkazına Türk bayraklarını çıkarmak için döndü

 Antakya ilçesinde kırtasiye dükkanı bulunan 50 yaşındaki Mehmet Aydın, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan dükkanındaki Türk bayraklarını, enkaz başında bekleyerek çıkardı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremde Hatay'ın Antakya ilçesindeki kırtasiye dükkanı yıkılan Mehmet Aydın, molozların arasından dükkanındaki Türk bayraklarını çekti.

Depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

Bazı vatandaşlar hasar gören evlerinden eşyalarını kurtarmaya çalışırken, bazıları da yıkılan ev veya işyerlerinin enkazından maddi veya manevi değeri olan eşyalarını bulmaya çalışıyor.


Hatay'ın Antakya ilçesinde esnaf olarak çalışan 50 yaşındaki Aydın, meydana gelen depremlerde aralarında ağabeyi ve yeğenlerinin de bulunduğu hayatını kaybetti. Kırtasiye dükkanı ve kırtasiye dükkanı moloz altındaydı.


General Şükrü Kanatlı Mahallesi'ndeki yıkılan iş yeri ve depoda enkaz altında kalan Türk bayraklarını bırakmak istemeyen Aydın, deprem öncesi geçirdiği kaza nedeniyle ayağı topallamasına rağmen iş yerlerinin enkazına gitti.

Durumu yetkililere bildirerek yakınları ve yetkililerden yardım alan Aydın, iş yerlerinin bulunduğu alanları arayarak bayraklara ulaştı.

Antakya esnafı enkazdan çıkardıkları bayrakları yakınlarıyla birlikte güvenli alana taşıdı.


"En önemlisi bayrağımız"

Mehmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1995 yılından bu yana kentte esnaf olarak çalıştığını, deprem nedeniyle Antakyan halkı olarak zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.


Depremlerde ağabeyi, ağabeyinin eşi ve yeğenlerinin yanı sıra ev ve iş yerlerini de kaybettiğini anlatan Aydın, dükkânlarından sağlam kalan birkaç eşyayı kurtarmayı hedeflediğini ancak daha sonra aklına Türk bayraklarının geldiğini söyledi.


Aydın, "Diğer maddeler önemli değil dedim. Bizim için en önemli olan bayrağımız ve toprak bütünlüğümüzdür. Malımız gitti, yine yaparız fark etmez. Bayrağımız namusumuzdur. Benim ayağım kırık platinim var elimde de platin var ayağım şiş ama buna rağmen." "Bayrakları almak için enkazdayım. Bayrağımız için canımız feda." söz konusu.



Yorum Gönder

0 Yorumlar