Ticker

6/recent/ticker-posts

Refah Partisi: Muharrem İnce, Erdoğan'ın ilk tur zaferine katkı sağlayabilir

 Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adaylığının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanma kararını etkilemesinden korkmadığını bir kez daha söyledi.


Erbakan, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, taşra partisi lideri Muharrem İnce'nin muhalefet Ümmet İttifakı saflarına katılamamasına değindi.

Erbakan, İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız olarak aday olmasının muhalefetteki Millet İttifakı'nın çıkarına olmadığını söyledi.

Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura gidilme ihtimalini görüp görmediği sorusuna, mevcut göstergelerin İnce'nin cumhurbaşkanlığına aday olduğunu gösterdiğini, bunun muhalefet Ümmet İttifakı için kayıp teşkil eden bir adım olduğunu açıkladı. 

Erbakan, İnce'nin muhalefet koalisyon saflarına katılmayı reddetmesinin ikinci tura geçişin gerçekleşmemesini sağlayabileceğini, iktidardaki Cumhur İttifakı'nın ilk turda kazanacağını sözlerine ekledi.

Erbakan, İnce'nin adaylığının muhalefetteki Millet İttifakı'nın oylarının büyük bir kısmını elinden alacağı için tepkilere yol açtığını belirterek, “Bu nedenle koalisyona katılmamasının daha çok Türkiye'nin çıkarına olacağını görüyorum. İktidardaki halk ittifakı ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Inge lehine aktarılacak oyların olacağını düşünmüyorum.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar