Ticker

6/recent/ticker-posts

ERDOĞAN: HEDEFİMİZ 90 MİLYON TURİST VE 1 TRİLYON DOLAR DIŞ TİCARET

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkenin dış ticaret hacmini 1 trilyon dolara yükseltmek ve 90 milyon turisti çekmek için çalışacağını söyledi.


Bu açıklama, Erdoğan'ın, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçim bildirgesini ve parlamento adaylarını tanıtmak için Salı günü Ankara'da yaptığı konuşmada geldi.

Erdoğan, "Turizm yatırımlarını güçlendirerek, 90 milyon turist ve sektörden yıllık 100 milyar dolar gelir hedefine ulaşacağız" dedi.

Hükümetinin hedefinin ülkenin dış ticaret hacmini 1 trilyon dolara çıkarmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, bunu üretim, yatırım ve ihracata odaklanarak yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, "Yıllık yüzde 5,5 büyüme oranıyla milli gelirimizi yakın gelecekte 1,5 trilyon dolara, ardından 2 trilyon dolara çıkaracağız. Bu ana hedefimiz" diye devam etti.

Cumhurbaşkanı, büyüme oranları sayesinde hükümetin önümüzdeki 5 yılda 6 milyon yeni iş yaratacağını ve işsizlik oranını yüzde 7'ye kadar düşüreceğini belirtti.

Erdoğan, "Kişi başına milli gelirimizi yakın gelecekte yıllık 16 bin dolara, daha sonra daha yüksek seviyelere çıkaracağız" dedi.

Erdoğan, "Enflasyon sorunundan ülkemizi çıkaracağız ve tekrar tek haneye düşüreceğiz" diye ekledi.

Cumhurbaşkanı, hükümetinin Türkiye'nin istikrarını ve barış ve güvenliğin adası olarak kalmasını sağlayacağını vurguladı.

Erdoğan, "Doğalgaz ve petrol gelirlerimizden elde edilen gelirlerle aile ve gençlik bankasını kuracağız" diye belirtti.

Ayrıca, Ankara ile İstanbul arasında yüksek hızlı tren hattı inşa etme niyetlerine de değinen Erdoğan, yeni demiryolu projeleri ile Türkiye'nin 52 ilini birbirine bağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni demiryolu projeleri inşa etmenin amacının, Türkiye'nin 52 ilini demiryolu ağıyla birbirine bağlamak olduğunu belirtti.

Ve şöyle devam etti: "Beş yıllık deneyimlere dayanarak başkanlık sisteminin yeniden yapılandırılmasını, Türkiye'nin yüzyıl hedeflerini gerçekleştirmeye daha fazla katkı sağlayacak şekilde, değişen ihtiyaçlara göre yapacağız."

Başkan, "Tarım üretiminin geliştirilmesini sadece ekonomik bir mesele olarak değil, milli bir mesele olarak görüyoruz. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde tarım üretimini 132 milyon tona, deniz ürünlerini ise 750 bin tona çıkaracağız" dedi.

Erdoğan, ülkenin doğal kaynaklarını sürdürülebilir bir perspektiften, yeşil kalkınma hedeflerine odaklanarak ve Türkiye'nin küresel konumunu güçlendirerek değerlendireceklerini vurguladı ve özellikle bölge gelişimini, bölgesel kalkınma ulusal stratejisi uygulayarak geliştireceklerini açıkladı.

 "Bu yaklaşımla, bölgelerimizi ulusal ekonomi ve toplumsal yaşamla entegre eden kalkınma planları hazırlayacağız" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar