Ticker

6/recent/ticker-posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı üç önemli konu bekliyor

 Türk medyası, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikli 3 hedefi olduğunu bildirdi.


İlk hedefi ekonomide güven ve istikrar adımlarının atılmasıdır ve bunu takiben 1 milyon Suriyelinin geri dönmesinin sağlanmasıdır. Üçüncü hedef, deprem bölgelerinde 1-3 bin ev inşa etmektir.


Erdoğan'ın yakın gelecekteki ilk görevi, konutların tamamlanması olacak. Şubat ayında Elazığ'da meydana gelen depremin etkilerini silmek için atılan adımların hızlandırılması bekleniyor.

Deprem bölgesinde yaklaşık 143 bin yeni ev inşa edilmesi planlanmaktadır, bunların arasında 650 bin köy evi bulunmaktadır ve bu evlerin 319 bini Ekim ve Kasım ayları arasında teslim edilecektir.

Okullar, sağlık merkezleri, pazarlar, yeşil alanlar ve endüstriyel siteler de inşa edilecek.

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü seçim sürecinde gündemin başında yer aldı ve Erdoğan, şimdiye kadar 600 bin Suriyelinin ülkelerine geri döndüğünü açıkladı ve geri dönüş işlemlerini hızlandırmak için başka adımlar atılacak.

İdlib'in kuzeyinde yaklaşık 107 kömür evi inşa edildi, güvenli bir şekilde Suriyelilerin geri dönmesine yardımcı oldu.

Son zamanlarda, az gelişmiş bölgelerde yaklaşık 240 bin kalıcı konut inşa edilerek 1 milyon Suriyelinin bu bölgelere yerleştirilmesi planlanıyor.

Proje ayrıca düzenlenmiş sanayi bölgeleri, ticari tesisler, üretim tesisleri, sosyal tesisler, okullar, hastaneler ve ibadet yerleri içermektedir.

Ekonomi ile ilgili olarak Erdoğan şunları söyledi: "En acil konu, enflasyon nedeniyle fiyatların yükselmesinden kaynaklanan sorunların ve refah kaybının telafisi. Bunları çözmekte zorluk çekmeyeceğiz."

Ekonomide yaşanan sorunları aşmak için yeni adımlar atılacak ve odak noktası yatırım, istihdam, üretim ve ihracat olacak.


Yorum Gönder

0 Yorumlar