Ticker

6/recent/ticker-posts

Cumhuriyet Halk Partisi'ni şiddetli krizler sardı

 14 Mayıs seçimlerinin sonuçları Cumhur İttifakı'nın Millet İttifakı'na üstünlüğünü gösterse de, ilk tur sonuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan önde olduğunu göstermesi bakımından kesin değildi.


Muhalefetin başına gelen en büyük talihsizlikler arasında ilk turda alınan yenilgi ve meclis çoğunluğunun kaybedilmesi yer alıyor.

Bu krizlerin belki de en önemlisi, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bazı liderlerini "PKK" ve "Fülen" örgütüyle gizli anlaşma yapmakla suçlayarak, kendisine yönelik saldırgan videolar yayınlayarak onu itibarsızlaştırmak için, geri çekilen cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye yönelik saldırısıdır. ve seçimlere 3 gün kala onu cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmeye zorlayan resimler.

Bu, Cumhuriyet Halk Partisi yandaşlarının, Erdoğan ve ittifakına yüksek oranlarda oy verdikleri için depremden etkilenen şehirlerin sakinlerine düşmanca tweetlerle saldırmasına ek olarak, Türk sokağını kızdırdı ve “ Nefret söylemi."

Taraftarlarının bozduklarını düzeltmeye çalışan ve depremzedeleri aşağılayan tweetleri eleştiren Kılıçdaroğlu, attığı tweet'te "Siyasi yönelimleri ne olursa olsun, başımın üstünde depremden etkilenenler başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız" yazdı.

Üçüncü ezici kriz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren Türkiye muhalefetindeki Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tekirdağ belediyesi tarafından depremden etkilenenlerin geçici konutlarını boşaltmalarını talep etmesidir.

Dördüncüsü, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bilgi ve iletişim teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcısının istifası ve Kılıçdaroğlu'nun partinin seçim kampanyası için medya ekibini görevden alması.

Yorum Gönder

0 Yorumlar