Ticker

6/recent/ticker-posts

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu ve Türkiye vizyonlarındaki büyük çelişki

  Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ülkeye kara bir bahar getirmekle suçlayarak, yıllarca süren kriz, istikrarsızlık ve geri kalmışlığın ardından 2002'den bu yana Türkiye'ye "gerçek bir bahar" getirdiğini vurguladı.


Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu ülkeye kara bir bahar getirmekle suçlayarak, yıllarca süren kriz, istikrarsızlık ve geri kalmışlığın ardından 2002'den bu yana Türkiye'ye "gerçek bir bahar" getirdiğini vurguladı.

Türkiye için belirleyici bir aşama

Erdoğan, 2017'den beri Türkiye'yi kapsamlı başkanlık yetkileriyle yönetiyor. Ankara'daki geniş sarayından, genel müdür olarak olağanüstü hal ilan edebilir ve üst düzey devlet görevlilerini atayabilir ve işten çıkarabilir.

Türkiye'deki Tepav düşünce kuruluşu üyesi Selim Kuru, Erdoğan kazanırsa pek bir şeyin değişmeyeceğini, yetkilerinin o kadar geniş olduğunu ve daha fazla genişletmeye çalışmayacağını söylüyor.

Ama yerine oturmak isteyen adam, başkanlık sistemini kaldırıp siyasi partilerle alakası olmayan “tarafsız” bir lider olmak istiyor.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi parlamenter sisteme geri döndüreceğini, başbakanlık konumunu geri getireceğini, mahkemelerin bağımsızlığını garanti altına alacağını ve basın özgürlüklerini geliştireceğini söylüyor. Türklere hitaben, "85 milyon Türkiye'nin tamamına hizmet edeceğim. Her birinize saygı duyacağım" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun koalisyonuna katılan beş partinin her biri, Kılıçdaroğlu'nun partisine bağlı Ankara ve İstanbul belediye başkanlarının yanı sıra cumhurbaşkanı yardımcılığı pozisyonunu alacak.

Muhalefet, güçlü cumhurbaşkanlığından kurtulmadan önce, Meclis'te yeterli çoğunluğa ulaşamazsa, gerçekleştirmeyi planladığı reformları empoze etmek için cumhurbaşkanlığının yetkilerini kullanmak zorunda kalabilir. 14 Mayıs'ta milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri yapılacak.

Doğuya veya batıya bakmak

Türkiye, Batı'nın savunma ittifakı NATO'nun bir parçasıdır, ancak Erdoğan, Türkiye'nin Rus S-400 hava savunma sistemini satın alması ve - seçimlerden önce - Rus yapımı bir nükleer santral açmasıyla ülkesinin Çin ve Rusya ile ilişkilerini güçlendirdi. , Türkiye'de türünün ilk örneği.

Erdoğan, Türkiye'yi bir "barış ve güvenlik vahası" olarak görmesi için çok taraflı ittifaklar benimsemeye çağırıyor ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşında arabuluculuk rolü oynamayı teklif ediyor.

Rakibi ve müttefikleri, Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini korurken Avrupa Birliği'ne katılmak için müzakerelere geri dönmek ve ABD ile askeri ilişkilerini güçlendirmek isterken.

Yorum Gönder

0 Yorumlar