Ticker

6/recent/ticker-posts

Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ'ın görüşmesi sonrası muhalefet saflarında çatlak oluştu

 Demokrasi ve ilerleme Partisi ile Gelecek Partisi, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ve seçimlerin ikinci turunda kendisine destek verilmesine karşı çıktı.

Kılıçdaroğlu, göreve gelir gelmez İçişleri Bakanlığı'nı Ümit Özdağ'a vermeyi kabul etti.


Muhalefete yakın gazeteci İsmail Saimas da, "Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'ndan iki hassas pozisyon istedi, birincisi İçişleri Bakanlığı ve anlaşılan bu konuda anlaştılar, ikinci pozisyona gelince. İstihbarat olduğuna dair söylentiler var.”


Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü, "İçişleri Bakanlığı'nda Özdağ'a söz vermedik" diyerek olayı yalanladı.


Faik Öztrak, “Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı liderleriyle istişare ederek hükümeti belirleyecek. Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ, görüşmelerinde bakanlık portföyleri konusuna değinmedi.


Toplantıya ilişkin açıklama yapan Demokrasi ve ilerleme Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Kılıçdaroğlu ile Özdağ görüşmesinden önce görüştük ama protokolün son halini basına duyurulduğu zaman gördüm" dedi.


Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ'ın üzerinde mutabık kaldıkları 6'lı masada mutabık kaldığımızdan farklı değil ama yoruma açık.


Seçmen siyasetçilerin cebinde değildir ve nihai karar seçmenin olacaktır” dedi.


Öte yandan Demokrasi ve ilerleme Partisi'nin kurucularından Tunahan Elmas, “Milyonlarca masuma cehennem vaat eden bir cennete ihtiyacımız yok. "Özdağ ve Kılıçdaroğlu Anlaşması"na atıf.


Ve devam etti: "Hayat bazen benim seçtiğim ilkelerden ibarettir. Kazanmak için her yöntemin caiz olduğuna inananlara başarılar dilerim ama bazı yöntemler bana caiz değildir."


Kürt Halkların Demokratik Partisi Milletvekili Erol KatırcıOğlu, “Ümit Özdağ'ı İçişleri Bakanı yapacak mısınız? Umarım bu saçmalık gerçekleşmez, aksi takdirde Kılıçdaroğlu'nun en kötü hamlesi olur ve sonunda kaybeder. Allah'ım bize haber ver."


Levent Gültekin, "Yenilginin de şerefi ve haysiyeti vardır. Seçimleri kaybetseniz bile manevi yüceliğinizin ve savunduğunuz değerlerin size kazandıracağı zafer duygusu yine de size kazandıracaktır."


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise, "TBMM'nin sonuçlarına göre bakanlık kadrolarını Cumhuriyet halkıyla aramızda paylaştık ve görevde olan bakanların isimlerinin belirlenmesi kararına vardık. Cumhuriyet halkının eli kendi meselesidir ve Sayın Kiliştadar Oğlu'nun İçişleri Bakanı pozisyonuna Ümit Özdağ'ı layık görürse kararına saygı duyarım.”


Yorum Gönder

0 Yorumlar