Ticker

6/recent/ticker-posts

Abu Dhabi ADQ, Türkiye ile deprem yardımı ve ihracat için 11,5 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

 


- Abu Dabi devlet servet fonu ADQ Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ihracatını desteklemek için 8,5 milyar dolara kadar Türkiye deprem yardım bonosu ve 3 milyar dolarlık kredi imkanlarını finanse etmek için iki mutabakat zaptı imzaladığını söyledi.


ADQ yaptığı açıklamada, Türkiye maliye bakanlığıyla anlaşmaya varılan tahvillerin "Türkiye'nin güney ve orta kesimlerindeki kapsamlı yeniden yapılanma çabalarını" finanse edeceğini söyledi.


Şubat ayında meydana gelen iki büyük deprem, bölgeyi ve komşu Suriye'yi harap etti, aralarında 54.000'den fazla insanı öldürdü ve on milyarlarca dolar olarak tahmin edilen hasara neden oldu.


Fonların yerinden edilmiş insanlar için konut birimleri inşa etmeye odaklanacağını söyleyen ADQ, aynı zamanda Türk şirketlerinin Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer pazarlarla ticareti artırması için 3 milyar dolara kadar ihracat kredisi finansmanı için Türkiye İhracat Kredi Bankası ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı. .


Anlaşmalar, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zayıflayan bir lira, ağır açıklar ve kronik enflasyonla mücadele eden Türkiye ekonomisini canlandırma umuduyla zengin Körfez Arap ülkelerini yatırım ve fon için gezerken Çarşamba günü BAE'yi ziyaret etmesiyle geldi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar