Ticker

6/recent/ticker-posts

Venom Foundation, Ulusal Karbon Kredisi Sistemi için BAE ile ortaklık kuruyor

 Düzenlenmiş piyasalarda Blockchain teknolojisinin benimsenmesinde lider olan Venom Foundation, Ulusal Karbon Kredisi Sistemini geliştirmek ve uygulamak için BAE Hükümeti ile önemli bir Mutabakat Zaptı (MOU) imzaladığını duyurdu.


Bu dönüm noktası niteliğindeki ortaklık, çevresel zorlukları ele almak ve ulusal ölçekte sürdürülebilirliği teşvik etmek için Blockchain teknolojisinden yararlanma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.


Bu devrim olarak nitelendirilen iş birliği, BAE’nin karbon emisyonu yönetiminde şeffaflığı, güvenilirliği ve verimliliği artırmaya yönelik sarsılmaz kararlılığının altını çizerken, Venom’un yeni nesil Blockchain teknolojisini kullanarak ülkeyi 2030 yılına kadar karbon emisyonlarında yüzde 40’lık bir azalmayı öngören iddialı iklim hedeflerine doğru ilerletiyor. Venom Blockchain ağının kendisi karbon nötr olarak çalışmaktadır.


İklim Değişikliği ve Çevre Bakanlığı (MCCE), Endüstriyel İnovasyon Grubu ve Venom Foundation arasında imzalanan Mutabakat Zaptı (MoU) dört stratejik hedefin ana hatlarını çiziyor: Emisyonların azaltılması, sürdürülebilir tarımın teşvik edilmesi, çevre sağlığının iyileştirilmesi ve biyoçeşitliliğin korunması. 


Bu ortaklığın bir parçası olarak Venom, daha yeşil bir geleceğin gerçekleştirilmesine aktif olarak katılacaktır.


Industrial Innovation Group CEO’su Taryam Matar Taryam, sürdürülebilir kalkınmaya olan bağlılıklarını şu sözlerle ifade etti: 


“Industrial Innovation Group için Venom ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nin ilk Ulusal Karbon Kredisi Kayıt Sisteminin oluşturulmasına katkıda bulunmak büyük bir onurdur. Küresel iklim değişikliği atmosferdeki CO2 konsantrasyonunun artmasıyla yakından bağlantılı olduğundan, Industrial Innovation Group sürdürülebilir kalkınma hedeflerine kararlılıkla bağlı kalmakta ve dekarbonizasyon da dahil olmak üzere çevresel etkiyi azaltmaya çalışmaktadır. 30 yılı aşkın deneyimiyle Industrial Innovation Group, tanımlama süreçleriyle ilgili büyük ölçekli ulusal kayıtlar oluşturma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir ve çeşitli iş sektörleri için sürdürülebilir yollar geliştirme, karbon giderme girişimlerini kavramsallaştırma, farklı karbon kredisi kayıtları için proje dokümantasyonu oluşturma ve karbon kullanım projelerini etkin bir şekilde yönetme, izleme ve raporlama konularında mükemmeldir.”


Venom Foundation Vakıf Konseyi Başkanı Peter Knez ise şu açıklamalarda bulundu: 


“Ulusal Karbon Kredisi Sistemini kurmak üzere BAE Hükümeti ile el ele vermekten onur ve heyecan duyuyoruz. Venom olarak, blok zinciri teknolojisinin gerçek dünyada etki yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz ve bu girişim de bu vizyonu mükemmel bir şekilde somutlaştırıyor. Birlikte, sürdürülebilir bir gelecek yaratmaya ve küresel iklimi olumlu yönde etkileyen çözümlere öncülük etmeye kararlıyız.”


Venom’un başarısı, çığır açan teknolojisi, sıkı yasal uyumluluğu ve çok çeşitli kullanım durumlarına hizmet eden ölçeklenebilir ve güvenli bir platformdan kaynaklanmaktadır.


Venom ve BAE Hükümeti arasındaki Mutabakat Zaptı yürürlüğe girerken, her iki kuruluş da Ulusal Karbon Kredisi Sisteminin başarılı bir şekilde başlatılmasını ve uygulanmasını sabırsızlıkla beklemektedir. Bu tarihi ortaklık, çevresel girişimleri ilerletmede blok zinciri teknolojisinin potansiyelini örneklemekte ve daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir gelecek inşa etme taahhüdünü güçlendirmektedir.Venom Vakfı Hakkında:


Abu Dabi Global Market (ADGM) tarafından lisanslanmış merkezi olmayan bir ağ olarak faaliyet gösteren Venom Foundation, küresel Web3 projelerinin ilerlemesine öncülük etmektedir. Dünyanın ilk uyumlu blok zinciri olan Venom, yatırımcılar ve finansal hizmet firmaları için güvenli bir ortam sağlayarak inşa etme, yenilik yapma ve genişleme özgürlüğü sunuyor. ADGM’nin yetkisi altındaki Venom, yetkililer ve işletmeler için güvenilir bir platform olarak hizmet vermekte ve düzenleyici gerekliliklere uygunluğu sağlamaktadır.


Venom, yeteneklerini geliştirmek için blok zinciri üzerinde bir dizi kurum içi merkezi olmayan uygulama (dApps) ve protokol geliştirmiştir. Dinamik parçalama, düşük ücretler, yüksek hızlı işlemler ve ölçeklenebilirlik gibi özellikleriyle Venom, gelişen küresel bir Web3 uygulamaları ekosistemi için temel altyapı olarak hizmet verme potansiyeline sahiptir. Olağanüstü işlem hızları ve sınırsız ölçeklenebilirliği, hızla büyüyen bir kullanıcı tabanının gelişen ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.


Yorum Gönder

0 Yorumlar