Ticker

6/recent/ticker-posts

BAE Hastanesi Gazze Şeridi'ne girmeye başladı

 


Cuma günü, İsrail ile Hamas arasındaki insani ateşkesin yürürlüğe girmesiyle birlikte Emirlik sahra hastanesi, Refah geçiş noktası üzerinden Gazze Şeridi'ne girmeye başladı.


Sky News Arabia muhabiri Cuma günü, Emirlik sahra hastanesinin Filistin Refah'ta bir hafta içinde açılmasının beklendiğini bildirdi.

"Sahra hastanesi önümüzdeki birkaç gün içinde 3 aşamada Mısır'ın Refah kapısı üzerinden Ariş'ten Gazze Şeridi'ne nakledilecek."

Muhabirimiz, "Gallant Knight 3" Operasyonu kapsamında sahra hastanesini ve yaralıların durumunu denetleyecek bir Emirlik sağlık ekibinin bulunduğunu belirtti.


Bu, BAE Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed'in, Gazze Şeridi'nde etkilenenlerin insani ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla "Yiğit Şövalye 3" Operasyonu kapsamında entegre bir sahra hastanesi kurulması emrini vermesinden sonra geldi.


BAE Başkanı yakın zamanda Gazze Şeridi'nden bin Filistinli çocuğa, iyileşip geri dönene kadar ihtiyaç duydukları her türlü tıbbi ve sağlık bakımını sağlamak üzere aileleriyle birlikte ağırlama talimatını verdi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar