Ticker

6/recent/ticker-posts

CHP'de yeni muhalif grup oluştu

 Kemal Kılıçdaroğlu'nu genel başkanlık yarışında deviren Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel, CHP'nin yeni genel başkanı oldu.

CHP'de 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçiminde ise İmamoğlu ve Özel arasında kriz çıktığı iddia edildi. 


Tüm bu yaşananların gölgesinde CHP'nin yeni A Takımı belli olurken, öğle saatlerine kadar süren PM ve YDK seçimleri, partide yeni bir muhalif oluşum doğurdu. Özel'e karşı oluşturulan gruptan 8 isim PM'ye girerek, değişimcilerin listesini deldi.


Cumhuriyet Halk Partisi'nde dananın kuyruğu koptu. Binbir kavga, dövüş ve 'değişim' tartışmalarının gölgesinde yeni genel başkan belli oldu. Ekrem İmamoğlu'nun tavşan adayı Özgür Özel ikinci tur seçimlerinde oyların 812'sini alarak yeni genel başkan oldu. Kılıçdaroğlu ise 536 oy aldı.


SIRA PARTİ MECLİSİNE GELDİ ORTALIK KARIŞTI

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın 2. bölümünde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapıldı.


İLK GÜNDE PAZARLIK BAŞLADI

Genel Başkanlığın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'e geçtiği CHP'de PM ve YDK üyelerinin seçimi, yeni pazarlık masalarının kurulması yüzünden 9 saat gecikti. 


İddiaya göre, değişim hareketinin iki lideri İmamoğlu ve Özel, kendi partililerini 60 kişilik PM'ye sokabilmek için "üye bölüşümüne" gitti.


İMAMOĞLU'NDAN ÖZEL'E "BENİM SAYEMDE SEÇİLDİN" MESAJI


İmamoğlu, değişimcilerden yana olduğunu açıkça destekleyerek, İstanbul'daki 185 parti delegesinin desteğini Özgür Özel'e aktararak, genel başkanlık seçiminin kaderini değiştirmişti. 


Özgür Özel'in genel başkan olmasında büyük pay sahibi olan Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafla ince bir mesaj vererek, adeta "Unutma, benim sayemde genel başkan oldun" demişti.

CHP'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken CHP'nin A takımı belli oldu.

185 OY GEÇERSİZ SAYILDI

PM seçimde 1366 delegenden 1277 delege oy kullandı. Kullanılan oyların 1092'si geçerli olurken 185 oy geçersiz sayıldı. Kesin olmayan sonuçlara üç gün itiraz süresi verildi.

Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen seçim yaklaşık 5 buçuk saat sürdü.

ÖZEL'İN ANAHTAR LİSTESİ DELİNDİ

Kurulan 23 sandıkta 1366 delege 60 kişiden oluşan PM ve 15 kişilik YDK üyelerinin seçimi için oy kullanıldı. Sonuçlara göre Özgür Özel'in anahtar listesini beş kişi deldi.

Genel başkanlık seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Mehmet Tüm, Koza Yardımcı, Saniye Barut, Semra Dinçer, Ali Haydar Hakverdi, Aylin Nazlıaka, Müslim Sarı ve Orhan Sarıbal PM'ye giren 8 kişilik "Denge ve Denetleme" grubunu oluşturdu.

Bağımsız aday Deniz Yavuz Yılmaz ile birlikte Özel'in listesini delen üyelerin sayısı 9'a çıktı.

Kılıçdaroğlu cephesinde yer alan Oğuz Kaan Salıcı ile Canan Kaftancıoğlu tarafından oluşturan "Denge ve Denetleme Listesi"nin, yeni PM'de muhalif kanadı temsil etmesi bekleniyor.

İMAMOĞLU'NA YAKIN İSİMLER LİSTEDE

Öte yandan Özel'in listesi üzerinden PM'ye giren birçok siyasinin İmamoğlu'na yakın olması dikkat çekti.

Yeni PM'de 8 kişilik "muhalif" grubun yanı sıra, Özel'in listesinde de ayrışmalar olabileceği değerlendiriliyor.

3 GRUBA BÖLÜNEBİLİRLER

"Değişimci" grubun içinde ilerleyen süreçte "Özel'ciler" ve "İmamoğlu'cular" şeklinde iki oluşumun farklı görüşleri savunabileceği kulislerde konuşuluyor.

TANRIKULU PM'YE GİREMEDİ

TSK ve Mehmetçik'e sayısız iftira atmasına rağmen Özel'in A takımında yer alan Sezgin Tanrıkulu ise PM'ye girmeyi başaramadı.

Yeterli oyu alamayıp saf dışı kalan Tanrıkulu, kendisine ancak yedek üyeler arasında yer bulabildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar