Ticker

6/recent/ticker-posts

İsrailli futbolcunun gol sevinci kriz çıkardı

 

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Gözaltına alınan futbolcu, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yaşananlar ise İsrail'i ayağa kaldırdı. 


Antalyaspor'un Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği gerekçesiyle gözaltına alındı. Emniyete götürülen İsrailli futbolcu, ifadesinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK

Antalyaspor Kulübü Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Evren Alkan, Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilmesi için kulüp avukatlarının çalıştığını bildirdi.

İsrailli futbolcunun kendilerinden habersiz şekilde böyle bir hareket yaptığını ifade eden Alkan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yanı sıra en kısa sürede de sözleşmesinin fesih edileceğini kaydetti.

SINIR DIŞI EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

 Sagiv Jehezkel'in sınır dışı edilmesine karar verildi. Evren, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçunu işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp, savcılıktaki sorgusundan sonra salıverilen Jehezkel'in akşam saatlerinde özel uçakla ülkesine döneceğini bildirdi.

BAŞKAN BOZTEPE: "MİLLİ DEĞERLERİMİZ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR"

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

ADALET BAKANI TUNÇ: "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

Adalet Balkanı Yılmaz Tunç, Antalyasporlu Sagiv Jehezkel için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bakan Tunç yaptığı açıklamada "İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan adli soruşturma başlatıldı." ifadelerini kullandı. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar