Ticker

6/recent/ticker-posts

Gençlere Müjdeyi Bakan Verdi!

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanmak isteyen gençlerin 15 Şubat’tan itibaren e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini duyurdu.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’ndan yararlanmak isteyen gençlerin 15 Şubat’tan itibaren e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini duyurdu. İşte detaylar...

Bu fon, yeni evlenen çiftlere 150 bin lira faizsiz kredi sağlayacak. Kredinin geri ödemesi ise ilk 2 yıl ertelenecek ve 4 yıl içinde tamamlanacak.

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun ilk olarak deprem bölgesindeki gençlere sunulacağını belirtti. Bu sayede, depremde mağdur olan gençlerin aile kurmalarına ve kendi işlerini kurmalarına katkı sağlanacağını ifade etti.

Aile ve Gençlik Fonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim beyannamesinde yer alan bir vaat olarak TBMM’de kabul edilmişti. Erdoğan, yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi verilmesinin aile kurumunu güçlendireceğini ve gençlerin sosyal risklerden korunmasına yardımcı olacağını söylemişti.

Aile ve Gençlik Fonu’na başvurmak isteyen gençlerin 18-27 yaş arasında olması gerekiyor. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla, çocukların eğitimi, sosyal destek programları, esnek çalışma imkanları gibi konularda da destek verileceği bildirildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar