Ticker

6/recent/ticker-posts

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında evi aranan 3 polise gözaltı

 

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında görevden uzaklaştırılan ve evleri aranan 3 polisin gözaltına alındığı iddia edildi.


Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturmasında görevden alınan 3 polisle ilgili tartışmalar devam ediyor. Polislerin evlerinde dün akşam arama yapılmıştı.

Halk TV'nin haberine göre soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan'ın, 'Suç için anlaşma', 'Göreve ilişkin sırrın açıklanması', 'Yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs', 'Suçluyu kayırma' ve "Gizliliğin ihlali' suçlarından Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

Gazeteci Alican Uludağ ise iddiaları yalanlayarak, "Ayhan Baro Kaplan soruşturmasında yaşanan gizli tanık skandalı ve ardından başlayan "darbe girişimi suçu için anlaşma" iddiasıyla yürütülen soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlar Müdürü Kerem Öner ile yardımcısı Şevket Demircan’ın gözaltına alındığı haberleri doğru değil. Dün gece terörle mücadele polisleri, savcılığın talimatıyla bu polis müdürlerinin ikametlerinde ve görev yaptıkları emniyetteki bürolarında arama yapmıştı. Burada el konulan dijital materyaller şuan incelemede. Bu incelemenin sonucunda elde edilecek "deliller" gözaltı olup olmayacağını belirleyecek. Şuan neler olduğunu ise ancak önümüzdeki günlerde yaşanacak gelişmelerle büyük resmin ortaya çıkmasıyla anlayacağız" paylaşımı yaptı.

BAHÇELİ 'KOMPLO' DEMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün partisinin grup toplantısında 3 emniyet müdürünün açığa alınmasıyla ilgili konuştu. Bahçeli, ‘Birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir” dedi. Bahçeli, “Bugünlerde iç işgal cephesinde toplanıp aynı zamanda emniyet ve yargı içine yuvalanmış soysuz ve kripto çetelerin yeniden Türkiye üzerinde hesap yaptığı görülmektedir. Bu kan içen vampirlerin aklını başına alması, etrafımızda iftira ve ihanet duvarı örmeye kalkışmalarının ağır sonuçları olacağını bilmeleri, akıbetleri için 15 Temmuz gecesine dikkatle bakmaları ikaz ve ihtarımdır. Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir, nitekim hedef Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye’dir" diye konuştu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar