Ticker

6/recent/ticker-posts

Haziran'da Abu Dabi'de Tek Kullanımlık Polistiren Köpüğün Yasaklanması

Abu Dabi Çevre Ajansı, Emirlik'te bir dizi tek kullanımlık polistiren köpük ürününün yasağının 1 Haziran'da başlayacağını duyurdu.


Yasaklanan ürünler listesi, tek kullanımlık polistiren köpükten yapılmış bardaklar, kapaklar ve tabaklar ile hızlı tüketim veya hazır tüketim için kullanılan gıda ambalajları, veya hazır ürün içeren ambalajlar gibi, içindeki ürünün ek bir işleme gerektirmeden doğrudan tüketildiği ambalajları içeriyor.

Tek kullanımlık olarak tasarlanmayan polistiren köpük ürünleri yasaktan muaf tutuluyor. Abu Dabi Çevre Ajansı Genel Sekreteri Dr. Sheikha Salem Al Dhaheri şunları söyledi: "2020 yılında başlattığımız Emirlik'teki tek kullanımlık plastik malzemeler politikasının ve başarılı bir şekilde uygulanan 2022 yılındaki tek kullanımlık plastik poşetlerin yasağının ardından ve 2023 yılındaki geri dönüşüm şişe girişimiyle birlikte, Abu Dabi Emirliği'nde bazı polistiren köpük ürünlerinin 1 Haziran 2024 tarihinden itibaren yasaklanmasıyla çevredeki atıkları azaltmaya ve gıda zincirine girebilecek küçük plastik parçacıklara dönüşebilen ve insan sağlığına zarar verebilecek olan polistiren maddesini azaltmaya katkıda bulunuyoruz ve biyolojik çeşitliliği etkiliyor."

Dedi ki: "Tüketicinin ihtiyaçlarını ve çevreyi korumanın dengesini sağlamayı amaçlıyoruz, bu nedenle herhangi bir ürünün yasaklanması durumunda, tüketiciye alternatifler sunmak ve sürdürülebilir olmalarını sağlamak için her zaman dikkatli davranıyoruz ve hükümet kurumlarına ve özel sektöre yeniden kullanılabilir ürünlere geçişlerini kolaylaştırmak için destek sağlıyoruz."

Abu Dabi'deki tek kullanımlık plastik malzemeler politikasının uygulanması, Nisan ayının sonuna kadar kullanılan 310 milyon tek kullanımlık plastik poşetten kaçınılarak başarıyla ulaşılmış ve perakende satıcılar tarafından dağıtılan poşet sayısında %95'lik bir azalma gerçekleşmiştir, böylece Abu Dabi tek kullanımlık plastik poşetlerden 2.000 tondan fazla atıktan kaçınmıştır.

2023 yılında 67 milyon şişe eşdeğerinde 1.000 tonun üzerinde şişe toplandı. Abu Dabi Ekonomik Kalkınma Departmanı, yasağın tüm ilgili endüstriyel ve ticari tesisler ile satış noktalarına genelge yayımlayarak 50.000'den fazla ticari tesis ve 80 plastik ürün imalat tesisi hedefledi ve Abu Dabi Çevre Ajansı ile işbirliği yaparak yasağa ilişkin detayları tanıtan bir bilgilendirme programı başlattı ve hedeflenen polistiren köpükten üretilen ürünleri inceledi. Program, atık olmayan ürünlere dönüşmek için yerel olarak üretilen malzemelere geçiş yaparak ekonomik tesislerin durumunu dengeleme mekanizmelerini ele aldı.

Abu Dabi Ekonomik Kalkınma Departmanı, yasağın 1 Haziran'dan itibaren Emirlik genelinde tam olarak uygulandığından ve belirlenen zaman çizelgesine uyulduğundan emin olmak için satış noktaları ve yerel endüstriyel tesisler üzerinde saha denetim kampanyaları düzenleyecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar