Ticker

6/recent/ticker-posts

İYİ Partili Nevşehir Belediye Başkanı'ndan sığınmacılara ayrımcı uygulama

 Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kentte yaşayan sığınmacılar için su tarifesine yüzde 300 zam yapacağını, 750 TL olan nikah işlemi ücretlerini de 15 bin TL'ye çıkaracağını söyleyerek "Beğenmiyorlarsa gidebilirler" dedi.


31 Mart Yerel Seçimlerinde İYİ Parti'nin aldığı Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, belediyenin toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. 


Arı burada yaptığı açıklama sığınmacılara karşı ayrımcı söylemlerde bulundu, Nevşehir'den gitmelerini istediğini bu nedenle de fahiş zam uygulayacağını duyurdu.


NEFRET SÖYLEMİ


Sığınmacıların su tarifesi ile resmi nikah işlemi ücretlerine zam yapacaklarını bildiren Arı, "Suyu çok israf ediyoruz. Bölgede en çok su sıkıntısı yaşayabilecek şehir Nevşehir, (Sığınmacıların su ücretleri) yüzde 250-300 zam yapacağız.


 Nikah ücreti 750 lira, onu da çok değil 15 bin lira yapıyoruz. Bol bol evlenebilirler. Bu şehirde bu konulardan dolayı huzursuz olan varsa başka şehre gidebilir" dedi.


'YABANCILARA RUHSAT VERMİYORUM'


Ruhsatsız iş yerlerini kapatacaklarını vurgulayan Arı, "Yabancı kimseye de ruhsat vermiyorum. Yüzde 53 bana bunun için oy verdi. Biz gereğini hep beraber yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.


Yorum Gönder

0 Yorumlar