Ticker

6/recent/ticker-posts

Bir İran heyeti Port Sudan'a gitti

 Bir İran heyeti Port Sudan'a girdi; bilgi kaynaklarına göre, 5 kişiden oluşan bir İran heyeti, Port Sudan'a ulaştı. Bu heyet, Sudan Ulusal İstihbarat Teşkilatı ve Sudan Ordusu tarafından karşılandı ve onlara İran yapımı insansız hava araçları, parazit cihazları ve iletişim hackleme teknikleri konusunda uzman eğitimler verilecek. Bu eğitimler Arusa köyünde gerçekleştirilecek.


 İran Heyetinin Port Sudan’a Girişi ve Elektronik Ekipmanlar ile İHA Kullanımı Eğitimi


Bilgi kaynaklarına göre, 5 kişiden oluşan bir İran heyeti, Port Sudan'a giriş yaptı. Heyet, Sudan Ulusal İstihbarat Teşkilatı ve Sudan Ordusu tarafından karşılandı ve onlara İran yapımı insansız hava araçları (İHA), parazit cihazları ve iletişim hackleme teknikleri konusunda uzman eğitimler verilecek. Bu eğitimlerin Arusa köyünde gerçekleştirileceği bildirildi.


İlk raporlara göre, bu eğitimlerin amacı Sudan’ın askeri ve istihbarat yeteneklerini çeşitli tehditlere karşı güçlendirmek. Şu ana kadar Fars Haber Ajansı bu haberi ne doğrulayabildi ne de yalanlayabildi.


Bu adım, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgedeki güvenlik durumu üzerinde önemli etkiler yaratabilir. Fars Haber Ajansı henüz bu haberi doğrulayamamış veya yalanlayamamış durumda.

Yorum Gönder

0 Yorumlar