Ticker

6/recent/ticker-posts

Prim ve Yaş Şartı YOK! Liste Yayınlandı: Bu Kişiler Erken Emekli Oluyor

 

SGK az önce erken emeklilik listesi yayınlandı. O kişiler için prim ve yaş şartı yok. Hemen dilekçe verip erken emekli olabilirler…


Erken emeklilik bekleyenler için SGK’dan büyük müjde geldi. Yeni liste ile erken emekli olabilecek meslek grupları güncellendi. Bu listede olanlar için emeklilik yaşı öne çekildi. Yaş ve prim şartı da kalktı. Bu sayede milyonlarca kişi erken emeklilik hakkına sahip olacak. Peki hangi meslek grubu erken emekli olacak? İşte SGK erken emekli olacak meslek grupları…

EYT’yi kaçıranlar, yeni erken emeklilik fırsatlarını bekliyor ve her açıklamayı yakından takip ediliyor. SGK mevzuatında bir çok farklı erken emeklilik imkanı var. Doğum borçlanması, askerlik borçlanması, kısmi emeklilik, engelli çocuğu olan annelere emeklilik fırsatı, engellilere vergi indirimi ile erken emeklilik başta olmak üzere bir çok farklı emeklilik formülünü değerlendirmek mümkün. Ancak bunların dışında Sosyal güvenlik kurumu ağır işlerde çalışanlar için de erken emeklilik fırsatı sünüyor. Tam 44 meslek grubuna Yıpranma payı veriliyor. Bu sayede daha erken erken yaşta emekli olma ve daha az pirim ödeme fırsatı sunuluyor. Peki erken emeklilik hakkı olan meslek grupları hangileri? İşte 44 meslek grubu ve erken emeklilik fırsatları…

BU İŞLERDE ÇALIŞANLAR DAHA ERKEN EMEKLİ OLUYOR

Sosyal güvenlik kurumu mevzuatına göre bazı ağır işlerde çalışanlar yıpranma payı sayesinde daha erken emekli olma hakkına sahip oluyor. SGK‘dan yapılan son güncellemelerle birlikte erken emeklilik hakkı olan meslek grupları 44’e kadar çıkarılmıştı. Özellikle zorlu çalışma koşulları olan ve sağlık içinde risk taşıyan bu meslek gruplarına yıpranma payı veriliyor. Peki hangi meslek gruplarının erken emeklilik hakkı var? Sosyal güvenlik kurumunun internet sitesi üzerinde tek tek meslek grupları açıklandı.

ERKEN EMEKLİLİK HAKKI OLAN MESLEK GRUPLARI

SGK’nın resmi internet sitesini ziyaret ederek erken emeklilik hakkı olan meslek gruplarını inceleyebilirsiniz. Ancak genel anlamda bakacak olursak erken emeklilik şu alanlarda çalışanlara veriliyor:

Ağır sanayide çalışanlar: Alüminyum, demir ve çelik gibi alanlarda çalışanlar ve dökümhanede görev yapanlar yıpranma payı alabiliyor.

Kimya sektöründe çalışanlar: Asit ve cıva gibi kimyasal üretim yapılan tesislerde çalışanlar ve kök üretiminde çalışanlar yıpranma payı alabiliyor.

Güvenlik ve sağlık sektöründe çalışanlar: Güvenlik personelleri, sağlık sektöründe çalışanlar, radyoaktif materyallerle çalışanlar ve yangınla mücadele ekipleri ile cezaevi personeli yıpranma payı alabiliyor.

Madencilik sektöründe çalışanlar: Yine madencilik alanında ve yeraltı işlerinde çalışanlara da erken emeklilik için yıpranma payı veriliyor.

Bunun yanı sıra doktorlar, eczacılar, hemşireler, diş hekimleri, toplum sağlığı uzmanları gibi sağlık personellerinin de erken emeklilik fırsatı bulunuyor. Yine Türk Silahlı kuvvetleri ve polisler için de yıpranma payı uygulanıyor. Daha detaylı liste için SGK‘nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar