Ticker

6/recent/ticker-posts

Cevdet Yılmaz: Enflasyonun temmuzda 60'lara inmesini bekliyoruz

 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, temmuz ve ağustosta yıllık enflasyonun hızla gerileyeceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temmuzda özellikle 60'lar civarına, ağustosta 50'ler civarına inen bir enflasyonu bekliyoruz" dedi.

Yılmaz, Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında (ETSO) düzenlenen Edirne İş Dünyası Buluşması'nda yaptığı konuşmada, temel önceliklerinin enflasyon olduğunun belirterek, şunları söyledi:

"Adı üzerinde Orta Vadeli Program; bir yıllık programdan bahsetmiyoruz, 3 yıllık bir program. Birinci yıl geçiş süreci olacak dedik. İkinci yıl dezenflasyon süreci, üçüncü yıl kalıcı fiyat istikrarı dönemi. Geçtiğimiz mayıs ayı itibariyle geçiş sürecini tamamlamış olduk, dezenflasyon sürecine girdik.

Yıllık enflasyon ise 3,8 puan azalarak 71,6 oldu. Temmuz ve ağustos enflasyonları geldiğinde çok daha hızlı bir şekilde yıllık enflasyon gerileyecek. Temmuzda özellikle 60'lar civarına, ağustosta 50'ler civarına inen bir enflasyonu bekliyoruz. Daha sonra bu mücadelemiz devam edecek. Yılın ikinci yarısında enflasyonda hızlı bir gerilemeyi hep birlikte göreceğiz. Ama işimiz bitecek mi, bitmeyecek elbette. Tek haneli rakamlara ulaşıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmemiz gerekiyor. Tek haneyi gelecek sene 20'nin altına düşürmeyi öngörüyoruz 2025 yılında.

"Orta Vadeli Program, sabır istiyor"

Bu sene Merkez Bankamızın genel çerçevesi var, ona yakın seviyelerde; bir miktar üstünde, bir miktar altında ama ona yakın seviyelerde bekliyoruz. Gelecek sene yüzde 20'nin altını ön görüyoruz. 2026'da ise tek haneli rakamlara tekrar ülkemizi kavuşturmak için tüm gayretimizle, koordineli bir şekilde kararlı bir şekilde programımızı hayata geçiriyoruz. Bu Orta Vadeli Program, sabır isteyen, kararlılık isteyen bir program. Devlet, millet, iş dünyası, kamu hep birlikte bu programı sahiplenip hayata geçirmemiz çok çok önemli."

Yorum Gönder

0 Yorumlar