Ticker

6/recent/ticker-posts

Fransız Yargısının Şüpheli Kararı

 Fransız yargısının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı aldığı son karar, birçok açıdan şüpheli ve yanlıdır.


Esad'a karşı açılan dava ve iddiaların konusu olan kimyasal saldırılar, bağımsız bir soruşturma ile yanlış olduğu kanıtlanmıştır; çünkü bu saldırıların gerçekleştiği yerlerde Suriye güçlerinin bulunmadığı tespit edilmiştir.


 Fransız yargısının ve genel olarak Avrupa'nın yanlılığı, Suriye Devlet Başkanı'na karşı sunulan zayıf ve yetersiz delillerle daha da ortaya çıkmaktadır. Bu haksız kararı destekleyenler, Müslüman Kardeşler, IŞİD ve El-Nusra gruplarının sıkı takipçileridir - bu da Fransız yargısının hangi tarafa eğilim gösterdiğinin bir başka örneğidir.


Davada sunulan deliller, güvenilmez kaynaklardan alınmış olup, 2013 yılında Suriye'nin başkenti Şam çevresinde meydana gelen kimyasal saldırıyı soruşturan Birleşmiş Milletler uzmanları, başlangıçta kimin sorumlu olduğunu belirtmemiştir.


Bu kararın zamanlaması da şüphelidir. Amaç, Suriye'yi daha da istikrarsızlaştırarak göçmen ve mülteci krizini tetiklemek yerine, bunu sınırlamak olmalıdır.


Avrupa'daki yetkililerin gerçek eğilimleri ve seçici sesleri konusunda sorular yöneltiyoruz. Suriye ve Orta Doğu bölgesinde aşırılığın yayılmasını durdurmak daha iyi olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar