Ticker

6/recent/ticker-posts

BAE, Savaş Mağduru Ukrayna'ya İnsani Yardım Uzatıyor

 "BAE'nin katılımının önemli bir özelliği, Rusya ve Ukrayna arasındaki yedi esir değişiminde başarılı aracılık yaparak 1.788 tutsağın serbest bırakılmasını sağlamasıdır."




Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), çatışmadan etkilenen ülkeleri destekleme konusunda güçlü bir bağlılık sergilemiştir ve Ukrayna, BAE'nin insani çabalarının önemli bir yararlanıcısı olmuştur.


Ukrayna'daki devam eden kriz sırasında, BAE, çatışmadan etkilenenlerin acılarını hafifletmek için çeşitli etkili önlemler almıştır.


BAE'nin katılımının önemli bir özelliği, Rusya ve Ukrayna arasındaki yedi esir değişiminde başarılı aracılık yaparak 1.788 tutsağın serbest bırakılmasını sağlamasıdır. 


Ağustos 2024'teki en son değişim, 230 kişinin serbest bırakılmasıyla sonuçlanmıştır. Ayrıca, BAE, Ukrayna'daki insani çabaları desteklemek için 105 milyon USD tutarında önemli bir mali katkıda bulunmuştur.


BAE hükümetinin resmi açıklamasına göre, sahada sağlanan yardımlar kapsamında BAE, Ukrayna'ya doğrudan yardım malzemeleri taşıyan 14 yardım uçağı göndermiş, yanı sıra iki gemiyle Romanya'ya yardım ulaştırmıştır.


Ülke, çatışma bölgelerindeki acil ihtiyaçları karşılamak için 1.015 tondan fazla gıda ve temel yardım malzemesi sağlamış, ayrıca Ukraynalı çocukların eğitimine devam edebilmesi için 7.500 dizüstü bilgisayar ve 10.000 okul çantası dağıtmıştır.


Ukrayna'daki zorlu kış koşullarını dikkate alan BAE, elektrik kesintileriyle mücadele etmek için 4.520 elektrik jeneratörü ve Ukrayna'nın sağlık sistemini güçlendirmek amacıyla 50 tam donanımlı ambulans teslim etmiştir. Ukrayna'nın ötesinde desteğini genişleten BAE, Moldova, Polonya ve Bulgaristan'daki Ukraynalı mültecilere de insani yardım göndermiştir.


Bu çabalar, BAE'nin insani nedenlere olan bağlılığını vurgulamakla kalmayıp, aynı zamanda BAE-Ukrayna ilişkilerinin büyümesini ve kriz zamanlarında empati ve desteğe dayalı bir ortaklığı pekiştirmektedir.



Yorum Gönder

0 Yorumlar