Ticker

6/recent/ticker-posts

Milletvekilleriyle meydanda eylem yaptılar

 CHP Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen ve Melih Meriç ile CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu partililerle birlikte Demokrasi Meydanı’nda İsmail Haniye pankartının asılmasına ve Atatürk pankartı olmamasına tepki gösterdi. 


Olayı sert bir dille kınayan CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “30 Ağustos Zafer Bayramı gününde Gaziantep'teki 'Atatürksüz tören'i kabul etmiyoruz, etmedik! Meydanı'na CHP olarak Atatürk posterimizi ve Türk bayrağımızı astıktan sonra kutlamamızı yaptık! Yaşasın Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye!” dedi. 

Milletvekili Melih Meriç ise, “Gaziantep, bu ülkenin Gazi şehridir; Kurtuluş Mücadelesinin simgesi, direnişin öncüsü olmuştur. Ancak, ismi "Demokrasi Meydanı" olan bir meydanda, milli değerlerimize ve tarihimize saygısızlık yapılarak bize mesaj verilmek istenmiştir! Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu tür oyunlara asla izin vermeyeceğiz. 

Mustafa Kemal Atatürk, bu toprakların kalbinde sonsuza dek yaşayacak ve onun izinden giden bizler, bu ülkenin bağımsızlık ruhunu asla unutturmayacağız. Cumhuriyet’in değerlerini savunmaya ve bu tür saygısızlıklara karşı durmaya kararlıyız” diye konuştu.  

CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu da olayı kınayarak, “Eğer Türkiye Cumhuriyeti kurulduysa Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları sayesinde kurulmuştur. Buraya Mustafa Kemal’in bir tane pankartını asmayıp yerine İsmail Haniye resmini asanları kınıyor ve protesto ediyorum” dedi.





Yorum Gönder

0 Yorumlar