Ticker

6/recent/ticker-posts

Türk Aselsan Direktörü: Savunma sanayinde dünyada 47'nci sıradayız

 Savunma sanayii alanında uzmanlaşmış Türk şirketi "Aselsan"ın Genel Müdürü Ahmed Akyul, şirketin dünyanın en büyük savunma sanayii şirketlerinden biri haline geldiğini söyledi.


Ürettiği deniz, kara ve hava sistemlerini kapsayan yüksek teknolojiye sahip elektronik sistemler sayesinde.


Akyul, Doha Uluslararası Savunma Fuarı "DIMDEX 2024"e katılımı nedeniyle Al Jazeera Net'e verdiği röportajda, "Türkiye ile Katar arasındaki ilişki güçlü, dostluk ve kardeşlik üzerine kurulu ve bunu başarmak istiyoruz" dedi. ürünlerimizin bir kısmını Doha'da yerel olarak üretmek."


Devam etti: "Aselsan'ın katkıda bulunduğu dron üretimi alanında Türkiye'deki büyük gelişmeye işaret eden" aslında dronlar, gemiler, kara araçları ve denizaltılar için askeri elektronik sistemler üretiyoruz ".


Firmanın, drone'lar için elektronik harp sistemleri ve askeri drone'ları kontrol etmek için gerekli iletişim sistemlerinin yanı sıra, alanında dünyada en yüksek görüntüleme performansına ve uzun menzilli görüntüleme kabiliyetine sahip askeri kamerayı da sunduğuna dikkat çekti.


Drone'lardan fırlatılan radarların ve güdümlü mühimmatların üretimindeki gelişmelere dikkat çekti ve Al Jazeera Net'e Doha Fuarı'ndaki Aselsan Pavilyonu'nda gözetleme, hedefleme ve diğer amaçlara yönelik lazer yönlendirme sistemleri ve navigasyon sistemlerinin sergilendiğini anlattı. .


"ASELSAN ayrıca uzak mesafelere ve birden fazla hedefe ateş etme kabiliyetine sahip mühimmat türleri de geliştiriyor... Gemilere tüm gemi harp sistemlerini ve radarlarını kuruyoruz."

Yorum Gönder

0 Yorumlar