Ticker

6/recent/ticker-posts

BAE, Türkiye’ye ilk yardım uçağını gönderdi

 BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Müşterek Harekat Komutanlığı’na, Türk ve Suriye halklarını desteklemeye yönelik "Cesur Şövalye / 2" Harekatı'nı başlatma talimatı verdi.


Emirlik Haber Ajansı WAM'a göre bu, Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutanı BAE Başkanı Mohamed bin Zayed'in direktifleri üzerine geldi.


Ajans, Savunma Bakanlığı bünyesindeki "Ortak Harekat Komutanlığı"nın, BAE'deki birçok tarafın Suriye ve Türkiye'ye destek sağlamak için katıldığı sürecin başladığını duyurduğuna dikkat çekerek, şunları içeriyor:


- Silâhlı Kuvvetler.

- içişleri bakanlığı.

Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı.

- Khalifa Bin Zayed Al Nahyan İnsani İşler Vakfı.

-Zayed Bin Sultan Al Nahyan Hayır ve İnsani İşler Vakfı.

- Emirlik Kızılayı.


Operasyon, iki ülkenin maruz kaldıkları depremin etkilerini hafifletme çabalarına destek olmak için acil tıbbi ve insani yardım sağlanmasını içeriyor.


Ajans, yardım taşıyan ilk uçağın başkent Abu Dabi'den Türkiye'nin güneyindeki Adana Havalimanı'na kalktığını belirterek, arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra tıbbi personel ve ekipmanın da bulunduğunu kaydetti.


Türkiye'nin güneyi ve kuzey Suriye, bugün sabah saatlerinde Richter ölçeğine göre 7,8 büyüklüğünde yıkıcı bir depreme maruz kaldı, ardından Irak, Lübnan ve Mısır'da halk tarafından hissedilen artçı sarsıntılar yaşandı.


Dünyanın en aktif deprem bölgelerinden birinde yer alan Suriye ve Türkiye'nin depremin vurduğu bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar