Ticker

6/recent/ticker-posts

Kahramanmaraş depreminde ölü sayısı 3 bini geçti

 Resmi medya, Türkiye'nin güneyindeki Kahramanmaraş depreminde ölü sayısını açıkladı.


Ölü sayısının 3 bin 381'e yükseldiğini, 15 bin 483 kişinin yaralandığını, 5 bin 775 binanın yıkıldığını, 11 bin 302 binanın yıkıldığını ve teyit edilmediğini açıkladı.


Daha önce açıklanan 6 bin 217 sayısında 1400'e yakın ihbar bulunduğunu ancak bu sayıyı teyit etmenin mümkün olmadığını, enkazdan çıkarılanların sayısının 7840 kişiye ulaştığını sözlerine ekledi.

Yunus Sezer, 65 ülkenin yardım talebinde bulunduğunu, 16 bin 400 yabancı çalışan ve deprem bölgesinde çalışanla yoğun çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş depreminin ardından son 24 saatte 243 artçı deprem meydana geldiğine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremler nedeniyle ülkede 7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Şubat ayında ülkemizde meydana gelen depremler nedeniyle 7 gün milli yas ilan edildi. 6 Şubat 2023 tarihinde ise bayrağımız 12 Şubat 2023 Pazar günü öğle saatlerinde tüm yurdumuzda ve yurt dışında göndere çekilecektir.”

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmud Özer, Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar bir hafta süreyle tatil edileceğini duyurdu.

Bakan Özer, “Türkiye'deki mevcut iklim koşullarını dikkate alarak ve deprem bölgelerinde barışçıl çalışmaların sürdürülmesi kapsamında, operasyonların barışçıl bir şekilde yürütülmesi için Türkiye genelindeki tüm okullarımızı 13 Şubat'a çağıracağız. sadece bölgede bulunan illerde değil deprem, çevre illerde de bir hafta tatildeyiz.


Yorum Gönder

0 Yorumlar