Ticker

6/recent/ticker-posts

İçişleri Bakanı: Kahramanmaraş depreminde 120 polis ve 32 jandarmayı kaybettik

  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Pazartesi günü sabah saatlerinde ülkenin güneyinde meydana gelen Kahramanmaraş depreminde 120 polis ve 32'den fazla jandarmanın hayatını kaybettiğini açıkladı.


Soylu Perşembe günü gazetecilere yaptığı açıklamada, devlet kurumlarının arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü ve depremden etkilenenlere insani yardım ulaştırdığını söyledi.

Depremin şiddetine değinerek, karada meydana gelen en şiddetli depremlerden biri olduğunu belirterek, son resmi verilere göre Kahramanmaraş'ta ölü sayısının 5 bin 323'e ulaştığına dikkat çekti.

Dakikalar geçtikçe artan ölü sayısı, Türkiye'de ve Suriye genelinde 18 bin 342 ölü ve 74 binden fazla yaralıya, 3 bin 417 ölü ve 5 binden fazla yaralıya yükseldi.

Soylu, arama kurtarma ekiplerinin şu anda küçük köyler de dahil olmak üzere etkilenen tüm bölgelerde konuşlandırıldığını doğruladı.

Türkiye'nin güneyini ve Suriye'nin kuzeyini 7,7 büyüklüğünde bir deprem, ardından saatler sonra 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem ve iki ülkede büyük can ve mal kayıplarına neden olan yüzlerce şiddetli artçı sarsıntı izledi.

Salı günü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Adana, Adı Yaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 10 eyalette 3 aylık olağanüstü hal ilan etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar