Ticker

6/recent/ticker-posts

Kahramanmaraş depreminde ölü sayısı çok arttı

 Türkiye Afet Yönetim Kurumu, Kahramanmaraş depreminden ölenlerin sayısının Türkiye'nin güneyinde 18.342'ye yükseldiğini açıkladı.


Türkiye Afet Yönetimi Başkanlığı yaptığı açıklamada, depremde yaralananların sayısının 74 bin 242'ye, yıkılan bina sayısının 6 bin 444'e yükseldiğini söyledi.

Geçen Pazartesi günü ülkeyi vuran depremden bu yana 1509 artçı depremin kaydedildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye'nin güneyindeki etkilenen bölgelerden 75.780 kişinin diğer şehirlere tahliye edildiğini de sözlerine ekledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ülkenin güneyindeki deprem bölgelerini teftiş gezisinde yaptığı konuşmada, "Devletimiz tüm bakanlıkları ve kurumlarıyla 10 ilde yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. eksiklikler, vatandaşlarımız ülkenin tüm imkanlarıyla deprem kuşağında olduğunu biliyor, 100 bin kişi çalışmalara katılıyor, ülkemizin dört bir yanından her türlü ekip ve ekipman bölgeye yönlendirilmiş durumda, şu anda, OHAL kararı çıkana kadar parlamentomuzun imkanları var, adımları attık ve bir saat içinde Meclis kararını verir diye düşünüyorum".

Erdoğan, Van, Malatya, Elazığ, İzmir ve Düzce depremlerinde, Antalya ve Muğla yangınlarında, Kastamonu'daki sel felaketlerinde olduğu gibi, depremin yıktığını bir yıl içinde onaracağız. .

Erdoğan, şöyle devam etti: “Her aileye 10 bin lira verilecek olup, acil yardım ve destek faaliyetleri için başta sağlık alanı olmak üzere kurumlara 100 milyar liralık kaynak aktarılarak bugüne kadar bine yakın ambulans, 241 sağlık ekibi ve iki ambulans sevk edildi. bölgeye toplam 5 bin sağlık personeli sevk edilirken, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait gemi, uçak ve helikopterler ekipman ve personel nakliyesinde görev alıyor."

Yorum Gönder

0 Yorumlar