Ticker

6/recent/ticker-posts

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine gidiyor

Türk basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerdeki durumu görmek için inceleme gezisi yapmak üzere deprem bölgelerine gittiğini bildirdi.


Türkiye'nin başkenti Ankara'dan bir kaynak Salı akşamı Sputnik'e verdiği demeçte, Türkiye cumhurbaşkanının Çarşamba günü binlerce can kaybı ve yaralanmayla sonuçlanan yıkıcı deprem bölgesini ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Başkan sahadaki durum hakkında bilgilendirilecek ve talimat verecek” dedi.


Bugün Çarşamba günü, Türkiye Sağlık Bakanlığı Türkiye'nin güneyini vuran yıkıcı depremde ölü sayısının 6.234'e yükseldiğini ve 37.011 kişinin yaralandığını duyurdu.


Erdoğan'ın depremden etkilenen bölgelerde 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan etmesi ve depremin etkilerini gidermek için 100 milyar Türk lirası (yaklaşık 5,3 milyar dolar) ayırması dikkat çekiyor.


Richter ölçeğine göre 7,7 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem dün Pazartesi günü şafak vakti Türkiye'nin güneyi ve Suriye'nin kuzeyini vururken, depremin artçı sarsıntıları bölgedeki diğer ülkelere ulaştı ve Lübnan, Irak ve Mısır'da yaşayanlar tarafından hissedildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta olan yıkıcı deprem, binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına, çok sayıda binanın yıkılmasına ve altyapı tesislerinin hasar görmesine neden oldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a göre deprem, ülkenin 1939'dan bu yana gördüğü en büyük felaket.

Depremin vurduğu bölgelerdeki büyük moloz yığınlarının altında hayatta kalanları aramak için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar