Ticker

6/recent/ticker-posts

Deprem sel felaketinde Can kaybı 16'ya yükseldi

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Şanlıurfa, Adıyaman'da meydana gelen sel felaketinde can kaybı 16'ya yükseldi.


İki ilde 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Valilikten yapılan açıklamada, Şanlıurfa'da 30 yılın yağış rekorunun kırıldığı ve iki günde metrekareye 137,6 kilogram yağış düştüğü belirtildi.

Deprem bölgesinde önceki akşam saatlerinde başlayan ve dün sabaha kadar etkili olan şiddetli yağış, Adıyaman ve Şanlıurfa'da faciaya neden oldu.

Abide Köprülü Kavşağı alt geçidinde su ve çamur içinde yürütülen arama çalışmalarında bir kişinin daha cesedi bulundu. Bulunan ceset, Köprülü kavşağından kaldırılan 4'üncü cenaze olurken, ilde ölü sayısı 13'e ulaştı. Sel sularında kaybolan kişi sayısı 2'ye düştü.

Cesedin bulunmasının ardından Şanlıurfa'da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çalışmaların yürütüldüğü bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarını yakından takip etti.

BİR GÜN İÇİN EĞİTİM ARAYIN

Kentte yağmur ve sel nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarına yakın zemin ve bodrum katlarda oturanlardan sele karşı evlerini boşaltmalarını istedi. Adıyaman-Çelikhan karayolu da köprünün çökmesi nedeniyle trafiğe kapatıldı. Karayolları ekipleri köprüde çalışma başlattı. İlçeye ulaşım Doğanşehir-Gölbaşı yolu üzerinden sağlanmaktadır.

Açıklamada, "Şiddetli yağmurun getirdiği olumsuzluklar nedeniyle 16.03.2023 tarihinde ilimizde tüm okul kademelerinde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli kamu görevlilerimiz de değerlendirilecektir. yarın idari izin." söylendi.

ŞANLIURFA BİLANÇOSU

Şanlıurfa'da hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yükseldi. Yüzlerce ev ve aracı su bastı. Sel suları önlerine çıkan her şeyi süpürdü, alt geçitlerini, evlerini ve çadır kentlerini sular altında bıraktı. Göle dönen sokaklarda onlarca araç boğuldu.

Şanlıurfa'da meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi. Selde hayatını kaybeden Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futım El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş'in otopsileri sürüyor .

Yorum Gönder

0 Yorumlar