Ticker

6/recent/ticker-posts

Erdoğan: Bölgemiz deprem fırtınasından geçiyor ve buna hazırlanmalıyız

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şubat ayında meydana gelen depremin 500 km'lik bir alanı etkilediğini ortaya koyarak, bölgemizin içinden geçmekte olduğu "deprem fırtınası" için hazırlık yapılması çağrısında bulundu.


Erdoğan yaptığı açıklamada, "6 Şubat depremi Türkiye'nin güneyinde 500 km'lik bir alanı etkileyerek yıkıcı oldu ve depremin vurduğu Türk devletlerinde büyük yıkım var."


Depremde yıkılan bina sayısının 30 bini aştığını dile getiren Demirel, "Arama kurtarma çalışmaları insan kayıplarının azalmasında rol oynadı" dedi.


Kurtarma operasyonlarında yarım milyondan fazla Türk vatandaşının yardımda bulunduğunu, 90'dan fazla ülkenin deprem felaketinde yardıma kurtarma ekipleri gönderdiğini belirterek, "Arama kurtarma operasyonlarını tamamlayarak, kaldırma aşamasına geçtik. İnşaat enkazı."


Bu bağlamda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da beklenen deprem riskine karşı acil önlem almaya yönelik kapsamlı planı bugün Çarşamba günü açıkladı.


"İstanbul Depremi İçin Kapsamlı Seferberlik" başlıklı plan, Türkiye'deki resmi makamların ve deprem uzmanlarının, İstanbul şehrinin Richter ölçeğine göre 7,5 dereceyi aşan büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğu beklentisiyle geliyor. Sonuçları Türkiye'nin güneyindeki Sismik sonuçlardan daha büyük olan, şehirde yıkıcı sonuçlara yol açabilecek.


Türkiye'deki yetkili makamlar, büyük bir felaketin olabileceği anlamına gelen bu kadar şiddetli bir depremde İstanbul'daki onbinlerce binanın tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu tahmin ediyor.


Türkiye'deki hükümet ve muhalefet, büyük deprem nedeniyle benzer şekilde siyasi suçlamalarda bulunuyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar