Ticker

6/recent/ticker-posts

BAE-Türkiye petrol dışı ticareti yeni CEPA anlaşmasıyla beş yıl içinde 40 milyar dolara ulaşacak

 Abu Dabi: Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye, Cuma günü Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nı (CEPA) imzaladı.

Sanal bir zirve sırasında, Cumhurbaşkanı Majesteleri Şeyh Mohamed bin Zayed Al Nahyan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaya tanık oldu.


Şeyh Mohammad, "Bu anlaşma yalnızca ticareti, yatırımı ve ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlamakla kalmıyor, aynı zamanda gerçek bir kalkınma ortaklığı kuruyor, ortak çıkarlar inşa ediyor ve iki ülke arasında her zamankinden daha güçlü stratejik ilişkileri sağlamlaştırıyor." dedi.


BAE-Türkiye CEPA

BAE-Türkiye CEPA, petrol dışı ürünlerin yüzde 93'ünden fazlasını temsil eden mal ve ürünlerin yüzde 82'sindeki gümrük vergilerini kaldırarak veya azaltarak her iki ülke için karşılıklı fayda sağlamayı ve uzun vadeli, sürdürülebilir ve kapsamlı ekonomik büyümeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. ticaret. Ayrıca anlaşma, inşaat, metaller ve ürünleri, polimerler ve diğer mamul ürünler gibi ana sektörler de dahil olmak üzere BAE'li ihracatçıların Türkiye'ye pazar erişimini artırıyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ortak tarihimiz, kültürümüz ve geleneksel değerlerimizden güç alan çabalarımız, ikili ekonomik ilişkilerimizin yanı sıra bölgemizin ve dünyanın refah, refah ve istikrarına da önemli katkı sağlıyor." dedi. Erdoğan. “Şüphesiz bugün imzalanan CEPA, KOBİ'ler özelinde ikili mal, hizmet ve ticaretin serbestleştirilmesi gibi içerdiği güçlü araçlarla; yatırımcıların işini kolaylaştırmak; ve diğerlerinin yanı sıra fikri mülkiyet hakları için birinci sınıf kuralların getirilmesi, ticareti ve yatırımları artırmak için bir tetikleyici olacaktır”



Yorum Gönder

0 Yorumlar