Ticker

6/recent/ticker-posts

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'tan bu yana depremzedelere 61 milyon öğün yemek verildi

 Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, afetin yaşandığı 6 Şubat'tan afetzedelere 61 milyon öğün sıcak yemek ulaştırıldı.

"Yüzyılın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin büyük hasara yol açtığı Kahramanmaraş'ta kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla günde üç öğün pişirilen yemekler çadır ve konteyner kentlerde kalan depremzedelere götürülüyor. AFAD koordinasyonunda

Türk Kızılayı'nın birçok noktada hazırladığı sahra mutfaklarının yanı sıra hayırseverler tarafından bölgede kurulan mutfaklar ve aşevleri de bulunuyor. Kentte gıda dağıtımının yapıldığı 520 noktada Ramazan ayına özel planlama yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından bölgedeki beslenme hizmetlerinden sorumlu olarak atanan Samsun Valisi Zülkif Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin ve devletin dayanışmasıyla depremin yaralarının sarıldığını söyledi. ulus.

Ramazan ayında yemek hizmetlerinin daha kapsamlı bir şekilde devam ettiğini belirten Dağlı, Kahramanmaraş'ta kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları olarak 135 kuruluşun afetzedelere yemek hizmeti verdiğini vurguladı.

Günde 1 milyon öğün

Dağlı, kentte 520 noktadan hayatta kalanlara günde 1 milyonun üzerinde öğün yemek dağıtıldığını kaydetti.

Depremin olduğu ilk günden bu yana çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirten Dağlı, "Kahramanmaraş'ta bugüne kadar 61 milyonun üzerinde öğünü vatandaşlarımıza dağıttık. Bunun dışında iftar sonrası ikramlarımız devam ediyor. Bunu da kurumlarımız ve belediyelerimiz ile işbirliği içinde yapıyoruz.Gelemeyecek noktamız yok." söz konusu.

Ramazan ayının başlamasına 20 gün kala kaymakamlar ve koordinatör valilerle birlikte yer belirlendiğini kaydeden Dağlı, "Ramazan ayının şu ana kadar 1 haftasını geçirdik, yemeklerimiz güzel bir şekilde sorunsuz bir şekilde dağıtılıyor. vatandaşlar da memnuniyetlerini dile getiriyor." ifadelerini kullandı.


Dağlı, her gün farklı bir noktada vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, afetzedelerin acılarına ortak olmaya çalıştıklarını söyledi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar