Ticker

6/recent/ticker-posts

Adalet Bakanı Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafına yorum yaptı !!

 'Seccade' tartışması: Kılıçdaroğlu 'çok üzgünüm' dedi, Bakan Bozdağ 'saygısızlık' olarak nitelendirdi


Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iftar sonrası seccadeyi bastırırken gösterildiği fotoğraf tartışma yarattı. Kılıçdaroğlu seccadeyi görmediğini söyleyerek "çok üzgünüm" derken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olayı "saygısızlık" olarak nitelendirdi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Twitter'dan Kılıçdaroğlu'na "Ayakkabınızla bastığınız yer, Müslümanların secde ederken kullandıkları seccadedir" mesajıyla tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm
Fotoğraf sosyal medyada da gündem oldu. Tepkiler üzerine CHP'den açıklama geldi.

"Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle yerdeki seccade fark edilemedi."

Daha sonra Kılıçdaroğlu da bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Özür dilerim, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm" diyerek, şöyle devam etti:

Adalet Bakanı Bozdağ: Saygısızlık
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Cumartesi günü yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nu kınadı ve "Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabısıyla basarak kirletmesi saygısızlıktır" dedi.

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seccade tabii ki halı, kilim ve kumaştan yapılır. Tek kişilik seccadedir. Temiz olması gerekir. Bu nedenle kimse ayakkabıyla üzerine basamaz, kirletemez.

"'Mücahit Kılıçdaroğlu' diyenler var. Bir mücahidin ayakkabıyla seccadeye bastığına şahit olduk."

Bozdağ, "Eminim insanlar bu fotoğrafı ayrıntılı olarak değerlendirmiştir" dedi.

Eski Adalet Bakanı: Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler haksız
İftar yemeğine katılan eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, iftar yemeğinin ardından kalabalık bir ortamda hatıra fotoğrafları çekildiğini ve kalabalığın dikkatsizliğe yol açtığını söyledi.

Müftüoğlu, "Kılıçdaroğlu'na yapılan haksız eleştiriler sağduyudan uzak ve haksızdır. Siyasetin bu kadar acımasız, anlayışsız ve suçlayıcı bir dille yürütülmesi hepimizi yordu."

Yorum Gönder

0 Yorumlar