Ticker

6/recent/ticker-posts

Türkiye, İsrail'in Batı Şeria'daki artan şiddeti ve saldırılarını kınadı

 Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Batı Şeria'da İsrail güçleri ve yerleşimcilerin artan şiddet ve saldırılarını şiddetle kınadı.


Türk Dışişleri Bakanlığı bu kınamayı açıklayan bir açıklama yaptı.

Açıklamanın bir başka bölümünde, İsrail güçlerinin Cenin mülteci kampına düzenlediği ve 6 Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan saldırısı ile İsrailli yerleşimcilerin Filistin'in Havara kentinde Filistinlilere yönelik şiddet ve sindirme eylemlerine giriştiği belirtildi. Batı Şeria'da kabul edilemez.


Dışişleri Bakanlığı, bu saldırı ve eylemlerin mübarek ramazan ayında tansiyonu ve şiddeti tırmandırdığını ve uluslararası arenadaki tansiyonu düşürme çabalarını baltaladığını vurguladı.


İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına düzenlediği saldırıda 6 Filistinlinin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtiyor.


İsrail güçleri ve Batı Şeria'daki yerleşim birimleri Neredeyse her gün İsrail askerleri "aranan kişileri" yakalama bahanesiyle Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerini işgal ediyor, Kudüs'ü işgal ediyor ve Filistinlilerle çatışıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar