Ticker

6/recent/ticker-posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle kahvaltıda bir araya geldi

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına ilişkin, "Türkiye, bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz. Mescid-i Aksa'ya el uzatılması, Harem-i Şerif'in kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına ilişkin, "Türkiye bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz. Mescid-i Aksa'ya el uzatmak, kutsallığı ayaklar altına almak bizim kırmızı çizgimizdir." Haramdan." dedi.


Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'ndeki iftar programında emeklilerle bir araya geldi.


Konuşmasına İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskına tepki göstererek başlayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:


"İsrail polisinin bu ramazan ayında terör ve terör eylemleriyle Mescid-i Aksa'yı ve Filistinli Müslümanları hedef almasına üzüntü ve öfkemizi ifade etmek isterim. İbadet eden sivillere ses bombası, cop ve plastik mermilerle müdahale edilmesi mutlak adalizmin bir göstergesidir." İsrail yönetiminin tüm samimi uyarı ve telkinlere rağmen başlattığı bu şiddet dalgasının arkasında içeride yaşadığı sıkışmışlığın yattığı anlaşılmaktadır.Bu baskı siyaseti, kan siyaseti, provokasyon siyasetidir.


Türkiye bu saldırılar karşısında asla sessiz ve pasif kalamaz. Mescid-i Aksa'ya uzanmak, Harem'in kutsallığını ayaklar altına almak kırmızı çizgimizdir. Yeri geldiğinde canları pahasına Kudüs'ü savunan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değiller. Ülkem ve milletim adına Müslümanların ilk kıbleye yönelik alçakça eylemlerini kınıyor, bu saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısında bulunuyorum."


- "Size hizmet etmek bizim için en büyük onurdur"


İnsanoğlunun uzun yaşam yolculuğunda önemli dönüm noktaları olduğunu hatırlatan Erdoğan, okula başlamak, işe girmek, evlenmek, çocuklarının başarısını görmek ve emekli olmak bunların arasında yer alıyor.


"Emeklilik hayattan bir mola değil, hayatın yeni bir aşamasının başlangıcıdır." Erdoğan, hayatının en güzel ve verimli yıllarını ailesine, vatanına ve milletine hizmetle geçiren emeklilerin baş tacı olduğunu vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatınızın ikinci baharında yanınızda olmak ve size hizmet etmek bizim için en büyük onurdur. Emekliye yani emek vermiş insana saygı duymak bu milletin her ferdinin görevidir" dedi. . Sizler toplumumuzun sağduyu adreslerisiniz.” dedi.


Salgın döneminde dünyanın birçok yerinde emeklilerin adeta ölüme terk edildiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin en gıpta ile bakılan kesim olduklarını belirterek, Türkiye'nin modern hastaneleri ve modern hastaneleri ile dünyanın en güçlü sağlık altyapısına sahip olduğunu vurguladı. Genel Sağlık Sigortası sistemi, en çok emekliye hizmet vermektedir.


Erdoğan, kentlerdeki parklar, yeşil alanlar, yürüyüş parkurları, açık hava ve spor tesisleri ile tesislerin öncelikli olarak emeklilerin hizmetinde olduğunu belirtti.


- "İşte olduğu gibi emekliliğinizde de her zaman yanınızda olacağız"


Geçen ay yürürlüğe giren emeklilik düzenlemesi ile 2 milyon 250 vatandaşı yaş engelinden kurtardıklarını ve bu geniş aileye katılmalarını sağladıklarını belirten Erdoğan, bu vatandaşlardan bir kısmının mutlaka Türkiye'de çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. kendi işi veya ücretli çalışanı olarak, bazıları ise bugüne sakladıkları hayallerini gerçekleştirmek için yeni bir hayata adım atacaklar. söylenmiş.


Erdoğan, ciddi bir hastalığı veya engeli olmayan insan için ne yapılacak işin ne de uğraşılacak hobinin bitmeyeceğini belirtti.



Yorum Gönder

0 Yorumlar