Ticker

6/recent/ticker-posts

Cumhurbaşkanlığı adayı seçimleri kazanırsa, Suriye Cumhurbaşkanı ile görüşme planlıyor

 "Vatan Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Mmuharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması durumunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir toplantı düzenlemek için tüm çabasını sarf edeceğini açıkladı."


İnce, "Sputnik"e verdiği röportajda "Tabii Esad'la görüşme yapacağım, Suriye bizim eski komşumuz. ABD'nin sınırlarından 10 bin kilometre içeride ne işi var? Onlarla yan yana yaşayacağız" dedi. Suriyeliler ve sorunlarımızı diyalog yoluyla çözmemiz gerekiyor” dedi.

Türk siyasetçi, Suriye ile müzakerelerin diplomatlar tarafından yürütülmesi gerektiğini ve ardından cumhurbaşkanının "onları yürütmesi" gerektiğini de sözlerine ekleyerek, "işi sonuna kadar düzenlemeye çalışacağını" kaydetti.

5 Aralık'ta Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Türkiye, Rusya ve Suriye liderleri arasında bir görüşme teklif ettiğini ve öncesinde istihbarat, savunma ve dış servisler başkanlarının bir araya geldiğini doğruladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rusya, Suriye ve Türkiye savunma bakanları, Suriye krizini çözmenin yollarını görüşmek üzere geçen yılın sonlarında Moskova'da üçlü görüşmeler yaptılar.Bu görüşmeler, Ankara ile Şam arasında 11 yıl aradan sonra yapılan ilk resmi görüşme.

Görüşmelerin ardından Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın Türkiye ve Suriye dışişleri bakanlarını Ocak ayının ikinci yarısında, muhtemelen üçüncü bir ülkede bir araya getirmeyi teklif ettiğini söyledi.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin yapılması planlanıyor ve muhalefetteki Altı Parti İttifakı'nın öne sürdüğü Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ana rakibi olurken, cumhurbaşkanı adayları listesinde Vatan Partisi'nden Muharrem İnce ve Sinan Ogan da yer alıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar