Ticker

6/recent/ticker-posts

Ziraat Bankası 1,3 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin etti

 Ziraat Bankası, 1,3 milyar dolarlık sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisi temin etti.


Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, 423 milyon dolar 779 milyon euro olmak üzere toplam 1,3 milyar dolar sendikasyon kredisi aldı ve geçen yıl sağladığı krediyi yüzde 103 oranında yeniledi.


İki dilimden oluşan 367 günlük kredinin koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank PJSC ve Emirates NBD Capital Limited üstlenirken, sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank üstlendi.

Küresel belirsizliklerin ve gelişmiş ülkelerden kaynaklanan bankacılık risklerinin arttığı zorlu piyasa koşullarına rağmen 25 ülkeden 52 bankanın yüksek faiziyle yenilenen kredi, bir bankanın sağladığı en büyük ve en yaygın sürdürülebilirlik temalı sendikasyon kredisidir. Banka Türkiye'de bir kerede.

Kredi anlaşması çerçevesinde, Şubat ayında meydana gelen depremin etkilerini azaltmak amacıyla devreye alınan Deprem Destek Paketleri kapsamında kullandırılan krediler, sürdürülebilirlik performans kriteri (ESG KPI) olarak belirlendi.

"Türk bankacılık sektörüne ve Ziraat Bankası'na duyulan güvenin yansıması"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, küresel durgunluk endişelerinin arttığı, jeopolitik koşullardaki belirsizliğin devam ettiği ve gelişmiş ülke bankacılığı risklerinin öne çıktığı piyasa koşullarına rağmen, farklı ülkelerden 13 yeni bankanın devreye girdiğini belirtti. sendikasyon kredisine bu yıl coğrafyalar katılmış olup, sendikasyon kredisine toplam 52 uluslararası banka katılmıştır. .

Deprem Destek Paketi kredilerinin sürdürülebilirlik kriteri olarak belirlenmesine işaret eden Çakar, "Uluslararası muhabir bankaların sürece olan duyarlılığını ve topluma sağladıkları katkıyı memnuniyetle gözlemledik." değerlendirmesini yaptı.

Çakar, sendikasyon kredilerine olan yoğun ilginin, sağlam mali yapısı, istikrarlı büyümesi ve etkin risk yönetimine sahip Türk bankacılık sektörüne ve sektörün en büyük oyuncusu Ziraat Bankası'na duyulan güvenin bir yansıması olduğunu vurguladı.

Sağladıkları bu kaynakla dış ticaretin finansmanına katkı sağlamaya devam edeceklerini kaydeden Çakar, şu ifadeleri kullandı:

“Kararlı ve etkin finansal aracılık anlayışımız ile sorumlu ve sürdürülebilir bankacılık anlayışımızın, bireylerin ve şirketlerin finansman ihtiyaçlarını karşılayarak ülkemizin sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamaya devam edeceğini çok iyi biliyoruz. Muhabir bankalar, uluslararası yatırımcılar ve tüm dış paydaşlarımızla yakın işbirliğimizi sürdüreceğimizi belirtmek isterim. Bu büyük krediye destek veren başta koordinatör bankalarımız olmak üzere tüm muhabir bankalarımıza bu vesileyle teşekkür etmek istiyorum."

Yorum Gönder

0 Yorumlar