Ticker

6/recent/ticker-posts

Beklenen seçim sonuçları Pazar akşamı açıklanacak

 Yüksek Seçim Kurumu Başkanı Ahmed Yanar, önümüzdeki Pazar günü yapılması planlanan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarının aynı akşam açıklanacağını duyurdu.


Yanar yaptığı açıklamada, "Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarını her zamanki gibi oylama günü akşamı açıklayacağız" dedi.


Komisyonun önümüzdeki Pazar günü yapılması planlanan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklarını tamamladığını ve oylama sürecinin bütünlüğünü korumak için tüm önlemleri aldığını sözlerine ekledi.

Yaklaşan seçimlerin, bugüne kadarki en büyük siyasi parti katılımına tanık olması nedeniyle Türk demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekti.

Sandık açma ve oy sayımı sırasında yaşanan elektrik kesintileri veya elektronik saldırılara ilişkin tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekti.

Komisyonun seçmen kartlarının sandık merkezlerine dağıtımını tamamladığını açıkladı.

Yanar, deprem bölgesindeki sandıklarla ilgili olarak, depremden etkilenen okulların bahçelerine kurulan karavanların (prefabrik evlerin) içine oy sandıklarının kurulması için yetkililerin tedbir aldığını bildirdi.


Yetkili, deprem bölgesini terk eden seçmenlerin şu anda ikamet ettikleri şehirlerde oy kullanmalarına izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Pazar günü Türkiye, Cumhur İttifakı adayı mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ümmet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışacağı parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine tanık olacak.

Yorum Gönder

0 Yorumlar