Ticker

6/recent/ticker-posts

Çavuşoğlu: Yaşanan gelişme KKTC ve Türkiye açısından olumlu

 Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kapalı Maraş'ta 3 otelin satışına ilişkin yaptığı açıklamada, otellerin satışının Rum mülk sahiplerine de fayda sağlayacağını söyledi.


Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kapalı Maraş'taki üç otelin satışını değerlendirdi. Çavuşoğlu, son günlerde basında yer alan haberlerle gündeme geldiği için tartışılan konuya ilişkin satışın, Türkiye ve KKTC'nin yanı sıra Rum tarafındaki mülk sahiplerinin de yararına olduğunu söyledi.


   “GELİŞME KKTC VE Türkiye İÇİN OLUMLU”

Çavuşoğlu, KKTC'de 1974'ten sonra 46 yıl kapatılan ve 3 yıl önce hayalet şehir ünvanıyla sivil ziyarete açılan sitenin, 3 otel sahibi Rumlar tarafından bir Türk'e satıldığını belirterek, imar projesinin Türkiye'ye ait olduğunu kaydetti. Türkiye için olumlu değerlendirilmesi gerektiğini, mülkiyet iddiaları için 2004 yılında Taşınmaz Mal Komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti: “2004 yılında adada Taşınmaz Mal Komisyonu kurarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) çalışmasını sağladık. ) bunu bir iç hukuk yolu olarak tanımak. Bu komisyonda kuzeyde ve güneyde kalanlar satmak isterlerse satarlar ve değerini alırlar. Türk kullanıyorsa hesabı yapılır ve değeri ödenir.


'YUNANLAR MÜLKLERİNİ KKTC YÖNETİMİNDE KULLANIYOR'


Kapalı Maraş'ı açarken 'Burada Türklerin, Rumların, üçüncü ülke vatandaşlarının, vakıfların, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin mülkü var' dedik. Burada hangi eşyanın kime ait olduğunu belirlemek için envanter çalışması da yapılmıştır. Biz de 'Gelsinler KKTC idaresindeki mallarını kullansınlar' dedik.


 Ayrıca Taşınmaz Mal Komisyonu aracılığıyla “Herkes malını satabilir” dedik. SİYASİ AÇIDAN KÂRIMIZA: Yunan vatandaşları bu mülkleri kullanmak istiyor. Ama Yunan yönetimi bunu engellemeye çalışıyor. Bunu gören Yunan vatandaşları mallarını satmaya karar verdi. Aslında KKTC'yi ve kendi vatandaşlarımızı teşvik ediyoruz.


'Satmak isteyen varsa alsın iyi olur' diyoruz. Bu malları Türklerin eline geçirmek son derece önemli bir adımdır. Bu da siyasi olarak bizim çıkarımıza bir durum. Bu da gösteriyor ki Rum yönetimi ve Avrupa Birliği politikamızı eleştirse de Yunan halkı destekliyor” dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar