Ticker

6/recent/ticker-posts

'Kılıçdaroğlu iki ateş arasında'

 Arap dünyasında Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt gibi ülkelerde Türkiye seçimleri yakından takip edildi. Seçimden önce Arap yanlısı medya seçimlerin ülke tarihinin "en zoru" olduğunu belirtmişti.


Televizyonlarda gazeteci ve yorumcular, seçimlerin ülkenin kimliğini değiştirebileceğini kaydetmişti. Katar bağlantılı medya kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başarılarına dikkat çekerken Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bağlantılı medya kuruluşlarında ona karşı eleştirel bir ton vardı. BAE merkezli Sky News Arabia, 6 Şubat depremlerinin Erdoğan’ı olumsuz etkileyeceğini öngörmüştü.


Seçimin ardından Katar merkezli Al Jazeera, seçimin Erdoğan’a bir mesaj verdiğini, halkın artık ülkenin ekonomik durumundan memnun olmadığını belirtti.


Al Jazeera TV, sabaha doğru Erdoğan'ın iyimser sözlerini yayınladı, ardından muhalefet adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yer verdi. İnternet sitesindeki yorumlarda Erdoğan yanlısı bir üslup vardı.


Orta Doğu ülkelerindeki vatandaşların ağırlıklı olarak Erdoğan'a oy verdiğine dikkat çekildi. Oyların çoğunluğunun Erdoğan'a gitmesine rağmen, halkın ekonomiyle ilgili net bir mesaj verdiği ifade edildi. "Altta yatan mesaj, insanların ekonomik durumdan çok etkilendiğidir" denildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar