Ticker

6/recent/ticker-posts

Malatya'da 5,2 büyüklüğünde deprem

 AFAD'dan son dakika deprem açıklaması geldi. Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek herhangi olumsuz bir durum olmadığını açıkladı. Deprem uzmanı jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, NTV canlı yayınında gerçekleşen sarsıntının 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin artçı sarsıntısı olmadığını vurgulayarak "Burası 2020'de yaşadığımız 6,8'lik Elazığ depremi ile 6 Şubat Kahramanmaraş depremi arasında kalan kırılmamış bir fay parçası. Bu fay parçasının üzerine bu iki depremle stres yüklenmiş durumda." ifalerini kullandı.



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur” açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem nedeniyle olumsuz bir durum olmadığını duyurdu. Yerlikaya’nın bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Malatya Battalgazi’de 5.2 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. 

An itibari ile herhangi olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar