Ticker

6/recent/ticker-posts

1 Mart İtibariyle 1.35 TL Azalma Bekleniyor

Akaryakıt sektöründe beklenen indirim sonunda gerçekleşiyor. Araba sahiplerinin beklediği indirim 1 Mart itibariyle pompa fiyatlarında görülebilecek.


 Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Araç sahiplerini yakından ilgilendiren motorin fiyatlarına, 1 lira 35 kuruşluk indirim müjdesi geldi. İndirim, 1 Mart Cuma günü itibariyle pompalarda hissedilecek.


Son dönemde akaryakıt fiyatlarındaki artışla sıkça karşılaşan araç sahipleri için güzel bir gelişme yaşanıyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) duyurusu ve uluslararası fiyatlar doğrultusunda yapılan indirim, motorin fiyatlarına nefes aldıracak.


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ın Açıklamaları


EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz 20 Şubat’taki açıklamasında, “Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır.” ifadelerini kullanmıştı. Bu sözlerin ardından benzine 76 kuruş, motorine ise 2 lira 10 kuruşluk indirim gelmişti.


Güncel akaryakıt fiyatlarına göre İstanbul’da benzinin litre fiyatı 40,46 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,04 TL. LPG’nin ortalama fiyatı ise 20,90 TL civarında bulunuyor.


Yorum Gönder

0 Yorumlar