Ticker

6/recent/ticker-posts

Türkiye yeniden İmzalar Attı

 Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında sosyal hizmetler alanında önemli bir işbirliği mutabakatı imzalandı. Anlaşma, aile ve kadının güçlendirilmesi, kadınların istihdamına yönelik politikaların geliştirilmesi, engelli bireylerin toplumsal hayata tam ve etkin katılımının sağlanması, aktif yaşlanmanın teşvik edilmesine yönelik bilgi, tecrübe ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılmasını kapsıyor.


Emine Erdoğan’ın Öncülüğünde Mutabakat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde, Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile BAE Toplumsal Gelişim Bakanlığı arasında sosyal hizmetler alanında işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzalandı.

Törende İmzalar Atıldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende, Türkiye adına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile BAE adına Toplumsal Kalkınma Bakanı Shamma bint Sohail Faris Al Mazrouei, söz konusu mutabakat zaptına imza attı.

Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi İçin İşbirliği

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Zayed Bin Sultan Al Nahyan Hayırsever ve İnsani Yardım Vakfı arasında İstanbul'da Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi'nin yeniden inşası, bakımı ve geliştirilmesine ilişkin işbirliğine de gidildi. Bu kapsamdaki mutabakat zaptı, Bakanlık adına Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayşegül Yıldırım Kara ile Vakfın Genel Müdürü Mohammed Ateeq Al Falahi tarafından imzalandı.

Köklü İlişkilerin Devamı

Bakan Göktaş, törende yaptığı konuşmada, Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasındaki işbirliğinin köklü bir ilişkiye dayandığını vurguladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar