Ticker

6/recent/ticker-posts

'7.4'le gelecek o ilçeleri 10 şiddetinde sallayacak' Naci Görür tarihleri vererek İstanbul'u uyardı

 Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerde 45 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybederken, gözler büyük İstanbul depremine çevrildi.


Milyonlarca kişi 'Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak?' Soruyu araştırırken, 3 ay önceki Kahramanmaraş depremini tahmin eden yer bilimcisi Prof. Naci Görür tarih vererek İstanbulluları uyardı. 10 şiddetinde sallanacak!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde binlerce vatandaşımızı toprağa gömdük. Depremin ardından gözler büyük İstanbul depremine çevrildi. Uzmanlardan açıklamalar peş peşe gelirken, Kahramanmaraş depremini 3 ay önce tahmin eden yer bilimcisi Prof. Naci Görür tarih vererek vatandaşları uyardı. Tüm İstanbulluları uyaran Görür, korkutan senaryoyu "7.4'lük gelecek 10 büyüklüğündeki o ilçeleri sallayacak" diyerek anlattı. İşte Naci Görür'ün İstanbul depremiyle ilgili kritik uyarısı

BÜYÜK BİR AFET GELİYOR

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye "İstanbul depremi ne zaman olacak?" sorusunu araştırmaya başladı. Naci Görür çok kritik uyarılarda bulundu.

İstanbul'un kapısını büyük bir depremin vurduğunu belirten Görür, "Burada deprem olacak iki kere iki dört mü? Nedeni burada 99'da deprem olması. 1912'de Şarköy'de deprem oldu. Bu iki bölüm arasında 1766'dan beri deprem olmadı.'' Burada sismik bir boşluk var. Bu boşluk doldurulacak ve büyük bir Marmara depremi meydana gelecek" dedi.

"BU NASIL SATIŞ BUNU ANLAMADIM!"

Naci Görür, Kızılay'ın çadırları para karşılığında belli kuruluşlara sattığına değinerek, şunları kaydetti:

"Yani hiç gitmedim. Duyunca çok şaşırdım. Bu Kızılay'ın malıdır, çadır kan falan filan, halkın verdiği şeyler bir kaza olması durumunda halka dağıtılmak üzere. Felaket.Biz çocukken de böyleydi.Kızılay türküleri,sevgileri ve rozetleri vardı.Okullarda kutlanan Kızılay haftaları vardı...Bu muhabbeti azaltacak şeyler yapmamalıyız.Yapmam. Bu satış nasıldır anlayın en azından ben etik bulmadım yasal mı değil mi bilmiyorum.

TARİH VERDİ, İSTANBUL HALKINI UYARDI

İstanbul depremine değinen Naci Görür, depremin denizde olacağını belirterek, "Bu Marmara bölgesindeki deprem Marmara Denizi'nde olacak. Yani Kuzey Anadolu fayı Marmara'nın iç kesiminde olacak. Artık fay tartışmasını bırakalım, İBB Başkanı çok güzel bir strateji demiş, 'İstanbul'da deprem olacağı bir gerçek. Fay tartışmalarını bilim adamlarına bırakalım, bilim platformlarında tartışsınlar.” Burada deprem olur mu iki kere iki dört? Sebebi ise burada 99'da deprem olması. Bu iki kesim arasında 1766'dan beri deprem olmamıştır.Bu sismik bir boşluktur.Bu boşluk doldurulacak, büyük bir Marmara depremi oluşturacaktır." açıklama yaptı.

İLÇELERİ 10 ŞİDDETLE SARSACAK

Depremin çok şiddetli olacağına dikkati çeken Prof. "Asya yakası Avrupa yakasına göre nispeten daha az etkilenecek. Çünkü buradaki jeolojik yapı zemin olarak daha kuvvetli. Dolayısıyla burada hasar görece daha yüksek. Deprem 10 kilometre içeriye doğru gittiğinde çoğunlukla 9 büyüklüğünde olacak." kıyıdan,kıyıya yakın.Aynı şekilde Anadolu yakasında kıyıya paralel ve kuzeye doğru olan kesimlerde yoğunluk 9'a düşecek.hatta bazı yerlerde 10'a kadar çıkacak.Bu ciddi bir deprem şiddeti .

Çorum, Kuzey Anadolu fay hattı üzerindedir. Bu kuşağın tamamı, Türkiye'nin tamamı ve hatta dünyanın en hareketlisi, büyük depremlere neden olabilecek kuşak içindedir. Bu nesil, enerjisini Bingöl-Karlıova'dan Marmara Denizi'ne çok büyük ölçüde tüketmiştir. Büyük bir deprem üretmek için enerjiyi tüketti."

Yorum Gönder

0 Yorumlar